Komentara: 5
Pregleda: 2714
Foto

U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Dan tolerancije

16.11.2022. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Kako izgledaju običaji, pesma, kultura i gastronomski specijaliteti različitih naroda koji žive u našem gradu pokazali su danas đaci OŠ „Jovan Mikić“, gde je obeležen Dan tolerancije.
U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Dan tolerancije

Inspiraciju za obeležavanje ovog značajnog datuma đaci i njihovi učitelji i nastavnici pronašli su u upravo u navodima dekleracije UN – Tolerancija je prihvatanje činjenice da ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrednostima imaju pravo da žive i budu to što jesu.

U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Dan tolerancije- Ovo je osmi put kako obeležavamo Dan tolerancije, ali to ne činimo samo danas, već smo celu nedelju posvetili borbi protiv netplerantnog ponašanja, nasilja... Ideja je potekla od tima za zaštitu dece i đačkog parlamenta i deca su imala radionice i niz aktivnosti kroz koje smo ukazali koliko je tolerancija važna za dobar odnos među decom, da neguju drugarstvo, da evenutualne nesuglasice reše lepim rečima – objašnjava Marija Milodanović, direktorka škole. - Posvećeni smo prevenciji svakog vida vršnjačkog nasilja, koje je, nažalost, svuda oko nas. Zato je važno sa decom stalno o tome razgovarati  i stalno im ukazivati zašto je važno da se pre svega poznaju a biti tolerantan znači prihvatiti sve različitosti.

Ovakve aktivnosti naših školaraca uvek će imati podršku lokalne samouprave poručila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Subotica je multietnička i multikulturalna sredina a ova škola je jedna mikro celina u kojoj deca jedni od drugih uče o različitosti u kulturi, običajima i tradiciji, koje se spajaju i prožimaju i čine naš grad jedinstvenim – poručila je Jasmina Stevanović.

Među đacima koji su učestvovali u pripremi programu bila je Jovana Milović, kojoj tolerancija nije strana reč.

U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Dan tolerancije- Tolerantno za mene znači da prihvatamo vrline i mane kod ljudi  i ne pravimo razlike među njima – kaže Jovana.

Njene reči potvrđuje i Anastasija Belančić, za koju tolerancija znači da uvažavamo i prihvatamo sve različitosti.U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Dan tolerancije

- Naša škola je organizovala vašar gde su svi pripremali ono što je specifično za nacionalnost kojoj pripadaju. Ja sam napravila letke koji objašnjavaju šta je tolerancija i koje smo delili ostalim đacima – dodaje Anastasija.

U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Dan tolerancije

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana tolerancije Obeležavanje Dana tolerancije Obeležavanje Dana tolerancije Obeležavanje Dana tolerancije Obeležavanje Dana tolerancije Obeležavanje Dana tolerancije Obeležavanje Dana tolerancije Obeležavanje Dana tolerancije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2714
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

međunarodni dan tolerancije

jasmina stevanović

marija milodanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.