Komentara: 4
Pregleda: 2332

U OŠ "Đuro Salaj" održana sportska manifestacija pod nazivom "Svaki dan je sportski dan"

12.10.2023. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
U OŠ "Đuro Salaj" upriličena je sportska manifestacija pod nazivom "Svaki dan je sportski dan" u okviru koje su đaci ove škole promovisali sport, igru, druženje i fer - plej. Današnje sportske aktivnosti realizovane su u okviru projekta "Zdravo rastimo" u koji je ova subotička škola uključena od samog početka, odnosno čitavu deceniju.
U OŠ "Đuro Salaj" održana sportska manifestacija pod nazivom "Svaki dan je sportski dan"

Iako nema fiskulturnu salu, u OŠ "Đuro Salaj" sport zauzima značajno mesto i to, pre svega, zahvaljujući angažovanju I kreativnosti nastavnika fizičkog vaspitanja. Zimi se nastava fizičkog održava u improvizovanoj sali, ali čim sunce grane tereni u školskom dvorištu "ožive".

- Spajanjem dve učionice u starom objektu škole formiran je prostor u kom vežbamo zimi. Tamo mogu da se rade samo vežbe jačanja organizma, gimnastika i slično, a pošto je prostorija niska uslove za odbojku, košarku, rukomet nemamo, tako da te kolektivne sportove vežbamo u proleće i jesen kada smo na dvorištu, ukoliko nam kiša ne poremeti planove - objašnjava Melita Ostojić, nastavnica fizičkog vaspitanja u OŠ "Đuro Salaj".

Melita Ostojić

Loši uslovi nisu obeshrabrili ni nastavnike ni decu u nameri da se bave sportom, te su učenici uključeni u sve sportske manifestacije u gradu, a već punih deset godina učestvuju i u projektu kompanije "Nestle" pod nazivom "Zdravo rastimo" u okviru kog su osvojili niz nagrada.

U OŠ "Đuro Salaj" održana sportska manifestacija pod nazivom "Svaki dan je sportski dan"

- Možemo da se pohvalimo da su naši đaci izuzetno uspešni u ovom projektu i da su u nekoliko aktivnosti osvajali jedno od prva tri mesta i tako obezbedili školi nagrade u visu nastavnih sredstava i tehničkih uređaja. Bilo je tu vrlo kreativnih rešenja i predloga za zdrav način života, tako da su deca, osim što su se bavila fizičkim aktivnostima, pripremala i različite zdrave napitke, voćne salate i druga zdrava jela, a samo jedan od produkata tih aktivnosti je, sada već čuveni, "Đurin kuvar" - podseća Mimica Andrić, direktorka škole.

Mimica Andrić

Projekat "Zdravo rastimo" podržan je od strane Saveza za školski sport R. Srbije i Ministarstva prosvete, a podrška manifestaciji "Svaki dan je sportski dan" nije izostala ni iz subotičke lokalne samouprave.

U OŠ "Đuro Salaj" održana sportska manifestacija pod nazivom "Svaki dan je sportski dan"

Promocija sporta kod dece školskog uzrasta je od neprocenjivog značaja, naročito ako se uzmu u obzir činjenice da su školarci u slobodno vreme retko na sportskim terenima i da su zaokupljeni modernim tehnologijama. Upravo zbog toga su sportske manifestacije poput ove neophodne kako bi deca shvatila važnost sporta uz koji neizostavno ide i druženje, igra, navijanje i takmičarski duh - zaključuje Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine.

Više fotografija se nalazi u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan" Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan" Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan" Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan" Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan" Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan" Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan" Sportska manifestacija "Svaki dan je sportski dan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2332
Povezane teme

oš đuro salaj

sportski dan

nataša aleksić

školski sport

mimica andrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.