Komentara: 0
Pregleda: 1213
Foto

U nedelju počinje 27. Međunarodni festival pozorišta za decu

17.09.2020. u 12:49h
Izvor: Subotica.com
Dodelom priznanja „Mali princ“ i predstavom „To je Ernest“, Lutkarskog pozorišta „Nebo“ iz Slovenije, u nedelju će početi 27. Međunarodni festival pozorišta za decu. Publika festivala će moći da pogleda raznovrsne i maštovite predstave ansambala iz Kine, Rusije, Izraela, Nemačke, Austrije, Slovenije i Srbije.
U nedelju počinje 27. Međunarodni festival pozorišta za decu

Ovo je jedan od retkih pozorišnih festivala koji su se osmelili da se održe u ovoj teškoj i nepredvidivoj godini. Zbog činjenice da ove godine zbog propisanih epidemioloških mera u celom svetu ne možemo da ugostimo pozorišne trupe iz inostranstva, šest predstava biće prikazano uživo a pet u video formatu. Zbog toga glavni program festivala neće imati takmičarski karakter.

- Ova godina je bila teška i to se odrazilo i na organizaciju festivala. Bez obzira na sve probleme, na najmanji budžet u istoriji, komplikacijama sa međunarodnim partnerima, trudili smo se da napravimo festival kakav smo pre godinu dana zamislili – ističe Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta, producenta festivala. – I festivali sa mnogo većim budžetima i dužom tradicijom se realizuju sa dve ili tri predstave u programu. Naš program po strukturi nije mnogo drugačiji od standardnog, a radimo ga sa ubedljvo najmanje novca, te možemo da budemo zadovoljni što će se održati u skladu sa reputacijom, tradicijom i kvalitetom na kome je uvek insistirao.

U nedelju počinje 27. Međunarodni festival pozorišta za decuFestival će se održati pod propisanim merama, tako da će učesnici i posetioci biti bezbedni.

Uz pozorišne trupe iz Srbije, uživo će nastupiti i Lutkarsko pozorište „Nebo“ iz Slovenije, jedini inostrani gosti, koji su uspeli da dobiju potrebne dozvole matične zemlje.

Publika festivala će moći da pogleda raznovrsne i maštovite predstave ansambala iz Kine, Rusije, Izraela, Nemačke, Austrije, Slovenije i Srbije.

U nedelju počinje 27. Međunarodni festival pozorišta za decu- Nekoliko puta smo morali da menjamo selekciju i koncepciju festivala, ali da ipak zadržimo ono što je osnovna odlika a to je da na njemu prikažemo najkvalitetnije predstave koje dolaze iz najrazličitijih estetika i da se  subotičkoj publici prikaže ono što je najzanimljivije u svetu – kaže selektor festivala Zoran Đerić. – To smo uspeli, a nadam se i da će publika to osetiti.

NAGRADA MALI PRINC - Pisac, dramaturg i reditelj Vladimir Andrić i bugarski reditelj Slavčo Malenov dobitnici su ovogodišnje nagrade za životno delo „Mali princ”, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu. Ove godine po prvi put biće dodeljena i posthumna nagrada za život posvećen stvaralaštvu za decu, glumcu i reditelju Zoranu Lozančiću.

U okviru glavnog programa festivala, publika će uživo moći da pogleda još pet predstava iz Srbije, među kojima su „Teatru s ljubavlju” Dečjeg pozorišta Subotica, „Guliver” Malog pozorišta „Duško Radović” iz Beograda, predstavu „Debela” Pozorišta mladih Novi Sad, „Ko se boji Isadore Dankan” Centra savremene umetničke produkcije „Viva Dance Academy” iz Novog Sada i predstavu „Crvenkapa” pozorišta „Toša Jovanović” iz Zrenjanina.Za pet inostranih ostvarenja biće organizovane video projekcije u bioskopu "Eurocinema", gde će na velikom platnu publika moći da pogleda predstave „Kraljica boja” austrijskog pozorišta Fauerblau, „Pingvin” Regionalnog lutkarskog pozorišta iz Brjanska, „Guli” u produkciji Galilejskog multikulturnog pozorišta iz Izraela, „Alisine avanture u zemlji čuda” nemačkog pozorišta Zenobia, te predstavu „Mi smo Terakota vojska” Šijanskog dečjeg pozorišta iz Kine.

POGLEDAJTE PROGRAM 27. FESTIVALA POZORIŠTA ZA DECU

U nedelju počinje 27. Međunarodni festival pozorišta za decu

Izvor: Subotica.com
Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Najava 27. Međunarodnog festivala pozorišta za decu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1213
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

ilija tatić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.