Komentara: 1
Pregleda: 7335

U nedelju besplatni preventivni pregledi za decu i odrasle (bolnica, ambulanta Prozivka i Dečji dispanzer)

14.06.2024. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, 16. juna, svi zainteresovani građani moći će da obave besplatne preventivne preglede na internističkom delu polikliničke Službe u Opštoj bolnici, odnosno u ambulanti "Prozivka" (Pazinska bb). Takođe, u Dispanzeru za žene i decu (Đure Đakovića 14) i bolnici će biti organizovani preventivni pregledi za decu. Pregledi će se u svim zdravstvenim ustanovama obavljati od 8 do 17h.
U nedelju besplatni preventivni pregledi za decu i odrasle (bolnica, ambulanta Prozivka i Dečji dispanzer)

U Dečjem dispanzeru i Ambulanti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice biće organizovani preventivni sistematski pregledi dece, pregledi deformiteta lokomotornog sistema kod dece, a ukoliko roditelji dozvole, mališanima će se kontrolisati nivo šećera u krvi.

U Opštoj bolnici i ambulanti Prozivka odrasli građani će imati priliku da bez zakazivanja termina i uputa prekontorlišu krvni pritisak i puls, obave dermatološki pregled mladeža, te urade kompletnu krvnu sliku, prekontrolišu nivo šećera u krvi i urade tumor markere CEA, CA19-9 i AFP. Građani koji žele da urade labiratorijske analize ne treba da doručkuju pre dolaska na pregled. 

U bolnici će se raditi i ultrazvučni pregled abdomena.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 7335
Povezane teme

opšta bolnica

ambulanta prozivka

dečji dispanzer

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.