Komentara: 8
Pregleda: 4768

U nedelju besplatni preventivni pregledi

11.11.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, 12. novembra od 8 do 16 časova, u ambulanti „Prozivka" (Pazinska bb), kao i u još 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi.
U nedelju besplatni preventivni pregledi

Građani će moći da urade sledeće preglede - merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska, odredjivanje glikemije, glikolizirani hemoglobin (HbA1C) i lipidni status.

Zakazivanje nije potrebno, dovoljno je samo da građani dođu u zdravstvenu ustanovu od 8 do 16 časova, ponesu važeći identifikacioni dokument i sačekaju svoj red. Zdravstvena knjižica / kartica nisu obavezni.

 - Ovim pregledima sa državnog nivoa želi se ukazati na značaj prevencije i preventivne preglede učiniti pristupačnijim građanima. U proteklom periodu rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi - ističe dr Tatjana Popović specijalista ginekologije i akušerstva, v.d. direktora Doma zdravlja Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 4768
Povezane teme

dom zdravlja subotica

ambulanta prozivka

tatjana popović

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.