Komentara: 3
Pregleda: 6192

U nedelju 8. Sarićev vikend

03.06.2016. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Aero klub "Ivan Sarić" organizuje i ove godine tradicionalnu manifestaciju "Sarićev vikend" u sklopu koje će se održati i takmičenje u kuvanju riblje čorbe / paprikaša. Dešavanje se održava predstojeći vikend (subota i nedelja) na aerodromu Bikovo koji se nalazi na Čantavirskom putu.
U nedelju 8. Sarićev vikend

Subota je rezervisana za decu koja će se takmičiti u okviru „Tehničkog konkursa 2016” u tehničkim disciplinama. Tehničke discipline obuhvataju: puštanje zmaja, bacanje jedrilice „Klizač” iz ruke, puštanje slobodno letećih aviona klase „Lasta” na principu praćke, lansiranje rakete „PORA” i povlačenje jedrilice ,,A1” pomoću konopca.

Narednog dana će se održati tradicionalni "Sarićev kotlić". Po programu manifestacije otvaranje takmičenja u kuvanju počinje u 9 časova, od 11,30 žiri će ocenjivati takmičare, dok je u 12,15 predviđeno proglašenje pobednika 5. izdanja "Sarićevog kotlića". Po završetku ceremonije dodele nagrada gosti i učesnici takmičenja biće u prilici da se počaste skuvanim obrocima.

U nedelju 8. Sarićev vikend

U nedelju od 10 časova održaće se centralna manifestacija i kruna programa „Konkurs”. Ovaj dan je rezervisan za završnu manifestaciju „VIII Sarićevog vikenda” u čast deci učesnicima programa „Konkurs 2016”, njihovim roditeljima i prosvetno-obrazovnim radnicima koji su pomogli ovu akciju aero kluba.

U 11 časova planirano je proglašenje pobednika i dodela diploma i zahvalnica učesnicima likovnih konkursa "Zmaj", "Likovni konkurs 2016", učesnicima "Tehničkog konkursa 2016" i drugim prijateljima manifestacije.

U vremenskom periodu od 10 do 14 časova svi zainteresovani mobiće u prilici da pogledaju vazduhoplovno-modelarski aero miting na kojem će članovi Vazduhoplovno-modelarskog kluba „Subotica” demonstrirati letenje svojih vazduhoplovnih modela, a paralelno će u hangarima biti omogućeno razgledanje izložbe likovnih radova i izloženih letačko tehničkih sredstava aero kluba „Ivan Sarić”.

U nedelju 8. Sarićev vikend

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6192
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

sarićev vikend

sarićev kotlić

ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.