• Pregleda: 1991

U naredna tri dana svetske premijere sa Roterdamskog filmskog festivala

U naredna tri dana u subotičkom bioskopu Eurocinema, paralelno sa još dva bioskopa u Srbiji i u preko 45 gradova Evrope, publika će imati prilike da pogleda 5 svetskih premijera. U pitanju su filmovi "Helikopter kontejner", "Nevesta", "Predrasude", "Model" i "Širom otvorenih očiju".
U naredna tri dana svetske premijere sa Roterdamskog filmskog festivala

Inovativni program IFFR Live sastoji se od 5 svetskih premijera koje će se održati simultano u preko 45 evropskih gradova tokom trajanja predstojećeg 45. izdanja renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu uključujući i bioskop Eurocinema u Subotici. Osim subotičkog bioskopa roterdamske premijere prikazivaće još dva bioskopa u Srbiji, Fontana (Beograd) i Kupina (Niš).

Prvi film u seriji svetskih premijera na repertoaru biće francuski film "Širom otvorenih očiju", narednog dana biće održane dve premijere - poljsko-danski "Model", zatim belgijsko-luksemburško-holandska koprodukcija "Predrasude", dok će se poslednjeg dana svetskih premijera, u nedelju, održati još dve projekcije. U pitanju su špansko-nemačko ostvarenje "Nevesta" i švedski film "Helikopter kontejner".

Petak, 29. januar
20 časova -  „Širom otvorenih očiju“ Francuska, Belgija, Tunis, 2015)

Subota, 30. januar
16 časova - „Model“ (režija: Mads Mathisen, Danska, Poljska, 2016)
20 časova - „Predrasude“ (režija: Antoan Suiper, Belgija, Luksemburg, Holandija, 2015)

Nedelja, 31. januar
16 časova - „Nevesta“ (režija: Paula Ortiz, Španija, Nemačka 2015)
20 časova - „Helikopter kontejner“ (režija: Jonas Selberg Augustsen, Švedska, 2015)

Više detalja o premijerama pogledajte u povezanoj vesti.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
city woman Odgovori
Izbor filmovabaš i nije tako dobar.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.