Komentara: 43
Pregleda: 5468
Video
Foto

U Mini Jugoslaviji proslavljen Međunarodni praznik rada i otkriven spomenik Jovanu Mikiću

02.05.2024. u 16:29h > 16:35
Izvor: Subotica.com
U Mini Jugoslaviji proslavljen Međunarodni praznik rada i otkriven spomenik Jovanu Mikiću

Otkrivanjem spomenika Jovanu Mikiću Spartaku, šahovskim turnirom i kulturno-umetničkim programom u četvrtoj Mini Jugoslaviji danas je tradicionalno obeležen Međunarodni praznik rada.

- Ovaj praznik smo godinama obeležavali u nekadašnjoj Jugoslaviji, tako nastavljamo i ovde. Ne želimo da se zaboravi istorija naše države i ono što hje naša generacija radila i gradila. Dok postoji porodica Gabrić i ova Mini Jugoslavija ovde će se okupljati svi oni koji su voleli Jugoslaviju – poručio je Blaško Gabrić, osnivač Mini Jugoslavije. – Ove godine praznik obeležavamo i otkrivanjem spomenika Spartaku, na počasnom mestu kraj naše bine. Takođe, imamo i veliki memorijalni šahovski turnir posvećen Boriši Karadžiću koji je okupio 80 šahista svih generacija.

U Mini Jugoslaviji proslavljen Međunarodni praznik rada i otkriven spomenik Jovanu Mikiću

Po rečima Gorana Gabrića, predsednika udruženja „Mini Jugoslavija“, ove godine se obeležava 80 godina od oslobođenja Subotice te je i proslava u tom znaku.

I ove godine u Mini Jugoslaviji okupilo se nekoliko stotina jugonostalgičara među kojima i Vladimir Vignjević iz Beograda.

- Svake godine dolazim ovde, a obeležavam i 4. maj pred Kućom cveća, 25. maj, pa 20. Oktobar kada je godišnjica bombardovanja Baograda i 29. novembar. Jako mi je žao što planiraju da izmeste Kuću cveća, to nije u redu, ima dosta dece boraca sa Kozare i Sutjeske koji su vezani za to mesto – poručuje Vignjević.

U Mini Jugoslaviji proslavljen Međunarodni praznik rada i otkriven spomenik Jovanu Mikiću

Proslavu nisu propustili ni gosti iz Bačkog Gračaca, koji takođe neguju uspomenu na nekadašnju državu.

- To je bila država koja je imala smisla, za koju smo radili, koju smo čuvali... Srbija strašno greši što podaštava Drugi svetski rat i taj deo istorije, što zaboravlja revoluciju i pokušava da zatire taj deo – dodaje Dane Poznić.

Izvor: Subotica.com
Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću Proslava Praznika rada u Mini Jugoslaviji i otkrivanje spomenika Jovanu Mikiću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 17 časova
Komentara: 43
Pregleda: 5468
Povezane teme

Goran Gabrić

prvi maj

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

proslava prvog maja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.