Komentara: 3
Pregleda: 2549
Foto

U klubu „Zvuci srca“ obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

03.04.2023. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Svetski dan osoba sa autizmom u klubu „Zvuci srca“ obeležen je druženjem prvotimaca Fudbalskog kluba "Spartak" i mališana sa autizmom i drugim vidovima smetnji u razvoju.
U klubu „Zvuci srca“ obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Mališani i svi ostali koje okuplja ovaj jedinstveni inkluzivni centar,  iskoristili su priliku da razgovaraju sa svojim fudbalskim idolima a potom i da zajedno puste plave balone.

- Ovo mesto je puno ljubavi, ovi momci i devojke su zaista posebni i jako nam je svima bilo lepo – kaže Aleksa Đurasović.

U klubu „Zvuci srca“ obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

S obzirom da su Spartakovi fudbaleri „plavo-beli“, a plava boja je i simbol osoba sa autuzmom, to je bila još jedna spona za lepo međusobno druženje. Na utakmici u sredu, između Crvene zvezde i Spartaka na Gradskom stadionu, prvi udarac će izvesti upravo dečak sa autizmom Zlatko Pančić.

- Ovo je širenje svesti o autizmu, ali i drugim smetnjama u razvoju. O autizmu ne treba da pričamo samo 2.aprila, već svakog dana u godini. Zahvaljujem se svima koji su sa nama svo ovo vreme i koji nas podržavaju u ovoj borbi – dodaje Suzana Skenderović, majka dečaka sa autizmom.

U klubu „Zvuci srca“ obeležen Svetski dan osoba sa autizmomVeć deceniju, na Gradskoj kući su 2. aprila popaljena plava svetla, a to je samo jedan od vidova podrške lokalne samouprave.

- Svake godine podržavamo rad udruženja osoba sa invaliditeom, tako će biti i ove godine. Završeni su konkursi iz oblasti društveno-humanitarnog rada i grad  je opredelio 15 miliona dinara. Rad udruženja „Autizam Subotica“ u proteklom periodu smo podržali sa 830 hiljada dinara putem različitih konkursa – ističe Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

U klubu „Zvuci srca“ obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Nakon šetnje kroz centar grada fudbaleri su učestvovali u kratkom programu tokom kojeg su i pušteni baloni u znak podrške svima sa autizmom, koje pogađa neposredno ili indirektno.

U klubu „Zvuci srca“ obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Svetskog dana autizma Obeležavanje Svetskog dana autizma Obeležavanje Svetskog dana autizma Obeležavanje Svetskog dana autizma Obeležavanje Svetskog dana autizma Obeležavanje Svetskog dana autizma Obeležavanje Svetskog dana autizma Obeležavanje Svetskog dana autizma
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2549
Povezane teme

osobe sa autizmom

autizam

svetski dan osoba sa autizmom

ilija đukanović

suzana skenderović

svetski dan autizma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.