Komentara: 5
Pregleda: 6518

U Domu zdravlja zaposleno je 5 novih lekara

06.11.2014. u 15:28h
Izvor: RTV City
U ambulantama subotičkog Doma zdravlja nedostaje veliki broj zaposlenih, zbog kojih je rad ove zdravstvene ustanove otežan. Od početka godine, Dom zdravlja napustilo je 53 zaposlenih, a do kraja godine zbog ispunjavanja zakonskih uslova za penziju, još četiri lekara opšte medicine napustiće ovu zdravstvenu ustanovu.
U Domu zdravlja zaposleno je 5 novih lekara

Ministarstvo zdravlja je kadrovskim planom za 2014. godinu dozvolilo zapošljavanje novih lekara, pa je tako početkom ovog meseca u radni odnos primljeno 5 lekara i 6 medicinskih sestara. Otežanom radu u Domu zdravlja, konkretno u ambulanti u Hajdukovu doprinelo je i saznanje da je voda u ambulanti neispravna za piće, te je u saradnji sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ u toku osposobljavanje bunara za njegovo korišćenje.

U poslednjih jedanaest meseci Dom zdravlja napustilo je 53 zaposlenih. Većina njih radni odnos je prekinulo na lični zahtev, od kojih je veliki broj otišao u inostranstvo, a tri lekara su potpisala sporazumni prekid radnog odnosa i svoj rad nastavili u Opštoj Bolnici. Iako je početkom novembra u Domu zdravlja zaposleno 11 lica, rad u ambulantama opšte medicine je i dalje veoma otežan, pa pojedine ambulante rade izmenjenim rasporedom.

Sanitarna inspekcija nedavno je utvrdila da voda u ambulanti u Hajdukovu nije ispravna za piće, ali da se može koristiti za pranje ruku, nakon čega je neophodna dezinfekcija. Dom zdravlja obezbedio je dovoljne količine vode za piće u čekaonicama u ambulanti koju pacijenti mogu koristiti.

U ambulantama je dolaskom hladnijeg vremena primetan sve veći broj pacijenata koji se javljaju zbog virusnih i respiratornih infekcija. Iz Doma zdravlja podsećaju da je vakcinacija u toku, i da vakcina ima dovoljno. Međutim, odziv Subotičana na vakcinisanje protiv sezonskog gripa je veoma mali.

U jednom danu pronađena dva leša na dve različite lokacije

U Subotici su juče pronađena dva leša na dve različite lokacije, a uzroci smrti biće utvrđeni obdukcijama. Kako je Tanjugu izjavila portparolka Hitne medicinske pomoći Mihaela Budimski, jedan leš je pronađen u Ðevđelijskoj ulici, kod obližnjeg kanala, a drugi u Palićkom jezeru, kod Ženskog štranda.

U oba slučaja nije bilo moguće na licu mesta utvrditi uzroke smrti, tako da su tela poslata na sudsko medicinsku obdukciju, rekla je Budimski.

Policijska uprava u Subotici ovim povodom se još nije oglasila.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6518
Povezane teme

dom zdravlja subotica

dispanzer

zdravstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.