Komentara: 7
Pregleda: 1752
Foto

U Čantaviru izbušen novi bunar za vodosnabdevanje

30.03.2023. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
U naselju Čantavir privode se kraju radovi na bušenju i opremanju novog bunara koji će biti pušten u distributivni sistem do kraja proleća.
U Čantaviru izbušen novi bunar za vodosnabdevanje

Pet aktivnih bunara, koliko ih ima na vodozahvatu u Čantaviru, bušeno je početkom devedesetih godina, a kako je njihov životni vek oko tri decenije bilo je vreme da se počnu radovi na bušenju i opremanju novih bunara, istakao je direktor "Vodovoda", Đerđ Šugar.

U Čantaviru izbušen novi bunar za vodosnabdevanjeOvde imamo dosta kvalitetnu pijaću vodu, a novi bunar je izbušen na 124m. Vodu pribavljamo iz dva vodena sloja i ona se, nakon dezinfekcije, distribuira potošačima - objašnjava Šugar i dodaje da su radovi na opremanju novog bunara pri kraju - Potom sledi teži deo posla, odnosno ispiranje, kontrola i dezinfekcija vode. Tek kada svi parametri budu u granicama normale bunar će biti pušten u zajednički distributivni sistem. Očekujem da bi do toga moglo doći do početka sezone, odnosno tokom maja ili juna.

Pokrivenost ovog naselja vodovodnom mrežom iznosi između 70 i 80 odsto, odnosno gradsku vodu ima skoro 3 hiljade domaćinstava Preostaje da se uradi još oko 10 kilometara mreže.

U Čantaviru izbušen novi bunar za vodosnabdevanjeOvde je pijaća voda dobra i drago mi je da će, zahvaljujući nadležnima koji brinu o tome, stanovnici Čantavira i Bačkog Dušanova i u budućnosti piti kvalitetnu vodu - kratko je poručio predsednik Saveta MZ "Čantavir", Atila Andraš Đuričin.

Sredstva u visini od 20 miliona dinara, za potrebe bušenja i opremanja ovog bunara, obezbedila je lokalna samouprava.

U Čantaviru izbušen novi bunar za vodosnabdevanjeNadležno preduzeće u poslednje dve godine izradilo projektno-tehničku dokumentaciju za dva nova bunara. U prvoj fazi izbušen je jedan bunar - pojasnila je Hargita Erči, članica Gradskog veća zadužena za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

Izvor: Subotica.com
Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru Obilazak izbušenog bunara za vodosnabdevanje u Čantaviru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 1752
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

Čantavir

bunar

đerđ šugar

hargita erči

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.