Komentara: 36
Pregleda: 5553

U Bajmoku održan 10. Festival bunjevačkih јеla

31.08.2015. u 16:43h
Izvor: RTV City
U okviru dvodnevne manifestacije „Dani bunjevačke kulture Bajmok 2015”, proteklog vikenda održan je jubilarni 10. Festival bunjevačkih ila (jela).
U Bajmoku održan 10. Festival bunjevačkih јеla

Prisutni su imali priliku da uživaju u gastronomskim specijalitetima Bunjevaca, i drugih nacionalnih manjina, nadaleko poznatoj tarani sa divenicom, kao i drugim slanim jelima, a nezaobilazne su bile i slatke đakonije poput štrudli sa makom, kakaom i orasima.

Dvadeset sedam učesnika, među kojima je bilo i onih iz drugih zemalja pripremalo je više od 50 jela. Jedan od učesnika bilo je i Etno nemačko Udruženje „Maria Teresiopolis“, čiji članovi već drugu godinu za redom učestvuju na festivalu, jer sa prethodnog nose samo lepe i pozitivne utiske.

Organizator festivala bio je Bunjevački kulturni centar „Bajmok“. Prema rečima predsednika Branka Pokornića, festival ove godine ima posebnu važnost jer se održava po deseti put.

Manifestacija „Dani bunjevačke kulture Bajmok 2015”, započeta je u petak premijerom dokumentarnog filma o Miji Mandiću, a završena u subotu festivalom bunjevačkih ila i bogatim kulturno – umetničkim programom.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 5553

Povezana vest

Povezane teme

bunjevci

Bajmok

bunjevci bajmok

bunjevačka nacionalna manjina

festival bunjevački nacionalni ila

festival bunjevačkih nacionalnih jela

festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.