Komentara: 27
Pregleda: 15175

U akciji borbe protiv korupcije i prevara uhapšeno više Subotičana

11.07.2018. u 23:08h
Izvor: Subotica.com
Policija, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, sprovela je više akcija na teritoriji Srbije u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije. U Subotici i Bačkoj Topoli privedene su dve osobe, a protiv još nekoliko podnesene su krivične prijave.
U akciji borbe protiv korupcije i prevara uhapšeno više Subotičana

OSUMNJIČENA ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA

Uhapšena je A.B. (1969) iz Subotice, poreski službenik Poreske uprave, rukovodioc u Odseku Kanjiža, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja. Sumnja se da je ona, u periodu od 2012. do 2018. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja, sačinjavala rešenja kojima se odobrava povraćaj više plaćenog poreza na prenos apsolutnih prava i porez na nasleđe i poklon sa neistinitim podacima. Na osnovu tih rešenja je, kako se sumnja, 9.110.913 dinara prebačeno je sa računa javnih prihoda na njene tekuće račune.

Osumnjičena se tereti i da je, u nameri da jednom fizičkom licu pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.480.267 dinara, iskoristila svoj službeni položaj i sačinila rešenja kojima se odobrava povraćaj više plaćenog poreza na prenos apsolutnih prava i porez na nasleđe i poklon sa neistinitim podacima. Na osnovu tih rešenja sa računa javnih prihoda na račun tog fizičkog lica neosnovano je preneto 743.104 dinara.

Zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela, protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

OSUMNJIČEN ZA PREVARU

Subotička policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsila je S.I. (1979) iz okoline Bačke Topole, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara. Sumnja se da je on, početkom 2018. godine, jednu ženu doveo u zabludu i pod pretnjom, prisilom i lažnim obećanjem naterao je da potpiše ugovor o zajmu, po kome njeno navodno dugovanje iznosi 35.100 evra, umesto 4.300 evra stvarnog duga.

BANKAR OSUMNJIČEN ZA ODAVANJE POSLOVNE TAJNE

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva subotička policija podnela je krivičnu protiv menadžera ekspoziture jedne banke u Subotici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo odavanje poslovne tajne. On se tereti da je podatke o novčanom saldu na računu pojedinih klijenata banke u kojoj je bio zaposlen, prosleđivao drugim poslovnim bankama, u cilju preuzimanja klijenata.

OSUMNJIČENA ZA VIŠE PREVARA

Subotička policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnela je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetogodišnje žene iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila tri krivična  dela prevara.

Kako se sumnja, ona je u 2016. godini, lažnim predstavljanjem kao osoba koja ima određene veze u Mađarskoj ambasadi u Budimpešti, dovela i održavala u zabludi tri državljanina Srbije da će im omogućiti rešavanje postupka dobijanja državljanstva Mađarske na zakonit način, iako je znala da tu obećanu radnju ne može da ispuni niti je ispunila. Za tu uslugu od oštećenih je uzela 7.600 evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 15175
Povezane teme

korupcija

hapšenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.