• Pregleda: 4650

Turističke kartice za jeftiniji smeštaj, ishranu i usluge za posetioce Palića

Preuzeće "Park Palić" pokrenulo je program “Turistička kartica – Palić” koji se odnosi na mogućnost ostvarivanja popusta prilikom korištenja usluga smeštaja i dodatnih usluga u pojedinim vilama i hotelima a može se koristiti i za konzumaciju hrane i pića u ugostiteljskim objektima na obali jezera, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.
Turističke kartice za jeftiniji smeštaj, ishranu i usluge za posetioce Palića

Turistička kartica važi 48 sati od trenutka kupovine a jedna kartica omogućava popust za 5 osoba. Cena kartice iznosi 100 rsd i može se kupiti na 14 mesta na Paliću tj. u pojedinim objektima koji učestvuju u programu. Kupovinom kartice, popust se može ostvariti u 18 objekata koji su obeleženi nalepnicom po uslovima koji su ti objekti ponudili u programu.

Prilikom kupovine kartice, dobija se mapa Subotice sa obeleženim ulicama i mapa Palića sa spiskom objekata u kojima se popust može ostvariti. Svi objekti obeleženi su na mapi sa pripadajućom adresom, telefonom i web portalom.

Program je osmišljen da bude samoodrživ u smislu da su implementaciju finansirali učesnici programa, a s obzirom na zainteresovanost turističkih subjekata na Paliću, postoji volja i želja za unapređenjem poslovanja.

Turistička kartica urađena je trojezično (srpski, mađarski i engleski), a namenjena je, kako gostima iz zemlje i inostranstva tako i posetiocima iz Subotice.

Prodajna mesta: Elitte Palić - Park Heroja 15, Vila Marija - Krfska 1/e, Hotel Prezident - Olge Penavin 2, Vila Boska - Vikend Naselje 280, Dudaš - Obala Lajoša Vermeša bb, Čarda Kapetanski Rir - Muški štrand bb, Garni Hotel Palić Resort - Jožefa Hegediša 14, Ženski Štrand - Obala Lajoša Vermeša bb, Palićka Kruna - Vikend Naselje 222, Vila Larus - Kanjiški put 9, Vila Stars - Dubrovačka 58/b, Vila Lago - Jožefa Hegediša 16/b, Vila Milord - Splitska Aleja 19 i Trafika Pumpkin - Parking kod Male gostione.

Popusti na Paliću: Elitte Palić – 10% smeštaj, hrana, piće; S Taxi – 40% Subotica – Palić za 350 rsd; Vila Marija – 10% smeštaj; Hotel Prezident – 10% smeštaj, wellness, spa; Vila Boska – 10% smeštaj; Dudaš – 20% čamci, pedaline, rikše, bicikle; Čarda Kapetanski rit – 5% hrana i piće; Hotel Palić resort – 10% smeštaj; Ženski štrand – 10% kafa, čaj, limunada, sladoled; Majkin salaš – 10% smeštaj; Vila Regina – 10% smeštaj; Palićka kruna – 10% smeštaj; Vila Larus – 10% smeštaj; Vila Stars – 10% smeštaj; Vila Lago – 5% smeštaj, spa; Vinarija "Zvonko Bogdan" – 10% obilazak, obilazak sa degustacijom; Vila Milord – 10% smeštaj; Palić Ludaš – 25% šetnja ekoturističkom stazom u pratnji vodiča

Izvor: Subotica.com

povezane teme

15
Boris Odgovori
Jedno praktično pitanje, s obzirom da ste naveli da su turističke kartice, da li to znači da mi sa Palića ili iz SUbotice ih ne možemo koristiti? ako je dogovor da, kako ćete regulisati kupovinu i eventualnu zloupotrebu kartica? Pasoš, lična karta? Ako je odgovor ne, zašto su to turističke kartice, a nisu recimo motivacione kartice, ili lojaliti kartice, promo kartice i tome slično?

Po meni bi bilo pametnije da ste napravili program i ponudu palića i reklamirali ga na bilbordima, da niko ništa ne kupuje nego da je uvek informisan kada dolazi na palić gde šta može da uradi? Napravite neki klaster, zaebite malo podele, radite sviu interesu Palića i turizma.
Pametnjaković Odgovori
U tom preduzeću toliko nemaju nikakvih originalnih ideja, da izmišljaju ovakve naivne gluposti.
Baš će neki turisti da dođe negde na Palić zbog 10% popusta. Ako će da dođu turisti, doći će i bez tih njihovih popusta ili neće uopšte doći.
Ali nema veze, nešto se mora raditi, treba opravdati dobijene plate, pa makar to bilo sa nekim promašenim beskorisnim projektima i idejama.
Boris je dobro komentarisao i napisao suštinu svega u predhodnom komentaru.
Treba ti turistički radnici da razmišljaju o tome da turistička ponuda bude jednostavna, pregledna, podjednako da zastupa sve turističke objekte i subjekte, a ne da pravi haos i konfuziju u glavama turista, pa da se oni moraju puno razmišljati gde otići nešto pojesti, gde prespavati, gde nešto videti, a sve to zbog nekih pišljivih 10 % popusta.
Alo mislite da je neka usluga na Paliću preskupa, nemojte davati selektivne popuste, već smanjite svima cene za toliko procenata.
palicanin Odgovori
Naziv kartice lepo piše da je "Turistička kartica" (ime kartice je "turistička kartica") ili si toliko negativnog mišljenja da ne možeš da shvatiš?
Ko god kupi karticu ima u naznačenim objektima popust u periodu od 48 sati.
@pametnjaković Odgovori
Spavanje dve noći, + četiri obroka + vožnje čamcem i pedalinom + taxi do grad + spa, samo nabrojano donosi uštedu od cca 3000 dinara. Pa ako je to vama pišljivo onda ste vi čovek koji ne ceni novac jer kod vas verovatno raste na drvetu pa ga imate u izobilju.
i srbija i svet Odgovori
Ovakvu ponudu ima svaka turistička destinacija ne planeti. Vama nije dobro kada se ništa ne radi ali nije dobro ni kada se radi nešto. Kako to da u razvijenim zemljama ovo nije pišljiva i peomašena ideja ali u Srbiji je sve oseđeno na krotiku i ponižavanje, uglavnom od strane nesposobnjakovića koji samo pametuju.
D. Odgovori
Nije dovoljno da se ova turistička kartica odnosi samo na Palić kao destinaciju, trebalo je da kreiraju turističku karticu i za Palić i za Suboticu i okolinu, i da kartica ne uključuje uglavnom popuste na smeštaj i ishranu, nego i za ZOO vrt, javni prevoz, muzeje, pozorišta i galerije u Subotici i okolini.

Smatram da treba da prošire saradnju i sa ostalim ugostiteljskim objektima i kulturnim institucijama.

Cena kartice trebala bi biti veća, jer bi tada obuhvatala mnogo više različitih sadržaja i turistima bi tada bila privlačnija. Ali bar se nešto dešava i pohvaljujem to što su započeli trend koji odavno postoji u svim turističkim mestima. U svakom slučaju pohvaljujem ovu inicijativu i predlažem uvođenje novih atraktivnijih popusta u okviru te kartice.
@ boris Odgovori
Cena bilborda je 400 evra za mesec dana a u tekstu piše da je projekat samoodrživ. To znači da se za realizaciju nisu koristila sredstva iz budžeta (čitaj - porezkih obveznika).
vlasnik vile Odgovori
Za 10 dana, koliko program postoji, prodato je oko 15 kartica. Očigledno je da posetiocima popust nije zanemarljiv tako da ovi "bogataši" što pišu komentare, lupaju gluposti i nisu putovali dalje od Radanovca.
Always Ultra Odgovori
Sve je to zabadava dok mu obale zapljuskuje Septicko jezero !
Hegediš Odgovori
@ D.

Predviđeno je da se program proširi i na sve ostale zainteresovane turističke radnike u smislu da se svakih 3 do 6 meseci dopuni ponuda onih koji bi ušli u program turističke kartice.
ZOO vrt ima mnogo varijanti pousta prilikom posete i ovaj program nema smisla kada je ZOO u pitanju. Pouzdano znam da se sa njima pregovaralo o ovom programu, međutim nisu ga prihvatili iz gore navedenih razloga.
Pametnjaković Odgovori
@ @pametnjaković
"Spavanje dve noći, + četiri obroka + vožnje čamcem i pedalinom + taxi do grad + spa, samo nabrojano donosi uštedu od cca 3000 dinara. Pa ako je to vama pišljivo onda ste vi čovek koji ne ceni novac jer kod vas verovatno raste na drvetu pa ga imate u izobilju."

Niti mi novac ne raste na drvetu, niti para imam u izobilju.
Čak štaviše, novac izuzetno umem da cenim, jer ga jako malo imam, a trebalo bi puno više.
Mislim da je većina nas u istoj situaciji.
Ovaj primer uštede od cca 3000 dinara nije zanemarljiv, sa time se u potpunosti slažem.
Ako je to ušteda od 10 %, to znači da je pun račun za spavanje dve noći, + četiri obroka + vožnje čamcem i pedalinom + taxi do grad + spa, oko 30.000 dinara.
To je skoro 300 evra za 2 noći i ostalih pratećih turističkih sadržaja.
Sad malo razmišljam, nekima ni mesečna plata nije dovoljna za ovo malo "uživancije".
E sad bih rekao šta sam hteo da kažem.
Onaj koji ima novaca da daa 30.000 dinara za dve noći i ostalo, nije došao ovde zbog jeftinoće.
Kako je on došao do popusta od 10 % na sve ovo?
Pa verovatno nije ni znao za ovaj popust, nego kada je došao u određen hotel, verovatno su ga pitali: "Da li želite platiti 30.000 dinara za usluge ili želite kupiti neku tamo karticu za 100 dinara i da platite 27.000 dinara????"
Odgovor je logičan i jasan.
Pa ko bi bio lud ne uštedeti 2.900 dinara, pa bio taj turista makar kako bogat.
Ali šta je suština ovih kartica, da li će se zbog njih taj turista ponovo vratiti na Palić??
Pa ja sumnjam, siguran sam da zbog toga neće.
Dobro je da se nešto radi, ali ne vidim u ovome ništa spektakularno.
Jedino vidim da se pojedini turistički subjekti stavljaju na ovu listu i sa time privlače turiste U SVOJE OBJEKTE.
Globalno gledajući na Paliću neće zbog ovih karti biti više turista, jedino se vrši grupisanje i slanje turista u određene objekte koji su na listi, znači, oni koji su na toj listi su u boljem, povlašćenom položaju nego oni koji nisu na listi, jer se turisti šalju tamo kod ovih na spisku.
Ovo je po meni samo interno usmeravanje i podela turista među turističkim subjektima Palića, gde su neki u boljem položaju od drugih, ali nikakvu globalnu korist po čitav Palić ne donosi.
Zato sam rekao da ovaj projekat po meni uopšte nije originalan, to je projekat za naivne.
Kao što neki kažu, nije bitna suština nego forma.
Malo razmislite i objasnite šta je suština projekta, možda i nisam u pravu, ali ja to ovako vidim.
A ovo preduzeće bi trebalo da radi za sveopštu korist i napredak Palića i svih koji se ovim poslom tamo bave, a ne izdizanjem nekih iznad drugih.
turista Odgovori
Bio sam za vikend sa porodicom na palicu. Dnevna varijanta.. zenski strand, zoo, park, setnja, terasa, posle majkin salas klopa pa kuci za ns.
Posto planiram sledeci ( ili onaj naredni u zavisnosti od posla) vikend da dodjem "na vikend" :-), prvo sto cu da uradim je da cu da kupim tu karticu. Meni je za nas troje 10-20% popusta nekoliko hiljada dinara ustede.
Prim ur. Nisam siromasan (ceo u jednoj ns soft firmi) a i bogami video sam sveta. Sa druge strane, naravno da sam racionalan i da gledam da iskoristim popust gde ga ima i ni najmanje me nije sramota zbog toga.

Pozdrav iz ns
Always Ultra Odgovori
@ turista

Da... i onda je mrmot umotao chokoladu...
@ pametnjaković Odgovori
Eeeee moj ti,,, sve te usluge za 5 osoba, za koliko kartica važi je i VIŠE OD 300 EVRA a ti računaš za jednu osobu. Kartica važi za maximum 5 osoba.
hegediš Odgovori
@ pametnjaković

svima ali baš svima na Paliću je ponuđen ovaj program a to je cca 80 turističkih subjekata. Svi su pozvani i oni koji su se odazvali ušli su u program. Priča o favorizovanju ne pije vodu.
Za pola godine se ulazi u drugi krug kartica, kada će moći da se uključe i oni koji do sada nisu, razmišljajući da li da ili ne uđu u sve ovo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.