Komentara: 13
Pregleda: 4744

Turijska kobasica i ove godine donirana korisnicima Narodne kuhinje

14.02.2020. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U centru grada danas je promovisana „Kobasicijada“ u Turiji, a kao i svake godine, 50 kilograma svežih gurmanskih specijaliteta donirano je Narodnoj kuhinji u Subotici. Iako se Subotica probudila u kišnom ambijentu, to nije sprečilo brojne sugrađane da obiđu štandove na malom Korzou i pazare kako sveže, tako i sušene kobasice, ali i pečene u kifli.
Turijska kobasica i ove godine donirana korisnicima Narodne kuhinje

Za ovih 19 godina, koliko u našem gradu promovišu svoju manifestaciju, gosti iz Turije nijednom nisu propustili priliku da pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Narodna kuhinja Crvenog krsta Subotica je najveća u Vojvodini, trenutno svakodnevno opslužuje oko 1.200 korisnika.

- Naši prijatelji iz Turije jedni su od retkih koji nas ne zaboravljaju i koji prate rad Crvenog krsta iz onog socijalnog aspekta, tako da su nam ove godine obezbedili 50 kilograma kobasice za program Narodne kuhinje. Mesne prerađevine ćemo već u narednim danima iskoristiti kroz naše tople obroke i našim korisnicima ćemo pripremiti Turijsku kobasicu  – rekao je Miodrag Varo iz Crvenog krsta. - Mi smo najveća Narodna kuhinja u Vojvodini, treća u Srbiji i kroz ovaj program pokušavamo da ublažimo siromaštvo našim korisnicima, koliko god možemo, a u tome imamo veliku podršku lokalne samouprave.

U ime Grada Subotice goste je pozdravio Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne politike, zahvalivši se tom prilikom udruženju "Kobasicijada" iz Turije na dugogodišnjoj saradnji i njihovim donacijama.

- Hvala Udruženju što su i ove godine sa nama  i što će našim sugrađanm predstaviti svoj čuveni proizvod. Zahvaljujem im se što tradicionalno doniraju svoje proizvode za socijalno ugrožene Subotičane, u sklopu programa Narodne kuhinje - istakao je Đukanović, dodajući da je grad u ovogodišnjem budžetu opredelio 31.2 miliona dinara za rad Narodne kuhinje Crvenog krsta.

Ispred sva četiri štanda gde se pekla nadaleko čuvena kobasica od ranih jutarnji časova stvorio se red građana, koji su strpljivo čekali da im mesari ispeku i zapakuju specijalitet.

Turijska „Kobasicijada“ održaće se zadnjeg vikenda febuara (28.02. - 01.03.), a pripremaće se kobasica dugačka čak 2036 metara.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca 1 nedelju
Komentara: 13
Pregleda: 4744
Povezana vest
Povezane teme
Turijska kobasicijada ilija đukanović miodrag varo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.