• Pregleda: 4110

Turijska kobasica i ove godine donirana korisnicima Narodne kuhinje

U centru grada danas je promovisana „Kobasicijada“ u Turiji, a kao i svake godine, 50 kilograma svežih gurmanskih specijaliteta donirano je Narodnoj kuhinji u Subotici. Iako se Subotica probudila u kišnom ambijentu, to nije sprečilo brojne sugrađane da obiđu štandove na malom Korzou i pazare kako sveže, tako i sušene kobasice, ali i pečene u kifli.
Turijska kobasica i ove godine donirana korisnicima Narodne kuhinje

Za ovih 19 godina, koliko u našem gradu promovišu svoju manifestaciju, gosti iz Turije nijednom nisu propustili priliku da pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Narodna kuhinja Crvenog krsta Subotica je najveća u Vojvodini, trenutno svakodnevno opslužuje oko 1.200 korisnika.

- Naši prijatelji iz Turije jedni su od retkih koji nas ne zaboravljaju i koji prate rad Crvenog krsta iz onog socijalnog aspekta, tako da su nam ove godine obezbedili 50 kilograma kobasice za program Narodne kuhinje. Mesne prerađevine ćemo već u narednim danima iskoristiti kroz naše tople obroke i našim korisnicima ćemo pripremiti Turijsku kobasicu  – rekao je Miodrag Varo iz Crvenog krsta. - Mi smo najveća Narodna kuhinja u Vojvodini, treća u Srbiji i kroz ovaj program pokušavamo da ublažimo siromaštvo našim korisnicima, koliko god možemo, a u tome imamo veliku podršku lokalne samouprave.

U ime Grada Subotice goste je pozdravio Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne politike, zahvalivši se tom prilikom udruženju "Kobasicijada" iz Turije na dugogodišnjoj saradnji i njihovim donacijama.

- Hvala Udruženju što su i ove godine sa nama  i što će našim sugrađanm predstaviti svoj čuveni proizvod. Zahvaljujem im se što tradicionalno doniraju svoje proizvode za socijalno ugrožene Subotičane, u sklopu programa Narodne kuhinje - istakao je Đukanović, dodajući da je grad u ovogodišnjem budžetu opredelio 31.2 miliona dinara za rad Narodne kuhinje Crvenog krsta.

Ispred sva četiri štanda gde se pekla nadaleko čuvena kobasica od ranih jutarnji časova stvorio se red građana, koji su strpljivo čekali da im mesari ispeku i zapakuju specijalitet.

Turijska „Kobasicijada“ održaće se zadnjeg vikenda febuara (28.02. - 01.03.), a pripremaće se kobasica dugačka čak 2036 metara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
Suboticanin Ljuti Odgovori
cime se bave ovi gradski funkcioneri
kobasicijadom
nerodnom kuhinjom
glupostima

BAVITE SE POSHASTI KOJA SE ZOVE MIGRANTI
TIME SE BAVITE GOSPODO
Pustite demagogiju i gluposti
mitro
A sta cemo sa posasti zvanom SNS, mislim da od njih ima vece stete nego od migranata.
HAJDUK
@ SUBOTICANIN LJUTI Pozitivna vest , lepa vest koja nema veze sa politikom . A Vi opet o politici , o vlasti . Puni ste mrznje , drugi su Vam za sve krivi . Vise ne znate kako da reagujete na lepe vesti , izgubili ste se .....
kojot
Ova manifestacija se kod nas odrzava 19godina tako da ne jedi *ovna, kobasica je bila bas jeftina. Vazno je samo da se pljuje nije bitno koga i zasto.
šta reći
Za koji dan kad se javiš od Dr.Trkulje znaćemo kakva je kobasica bila.Niko nema ništa protiv manifestacije ali KOJOT prijatelju imaš li ti oči,na šta ti liči ta kobasica što je u rukama tog iz CK,pobogu čoveče kao pašteta???
Indijanac Odgovori
Pa ako su nešto od te turijske kobasice ove godine donirali korisnicima Narodne kuhinje, mogli su par gajbi poslati i u Gradsku kuću.
I tamo rade (žive) ljudi koji bi rado zagrizli u sočnu pečenu besplatnu turijasku kobasicu.
Na slikama vidim da izaslanik vlasti jedva uspeva da održi svečani govor, toliko mu curi voda na usta već na samom pogledu na kobasicu.
jufko
Uzmu oni proviziju, ne treba njima donacija
Dejan Odgovori
Bože mi te sačuvaj koliko je mržnje u ovom narodu, pa svaka manifestacija je lepa sama po sebi i daj Bože da ih bude sto vise. Pa šta treba da se nista ne održava ??? Onda bi opet neko bio kriv sto se ništa ne organizuje
bona fide Odgovori
Kobasica iz Turije je samo izvikana priča.
Niti je suva a i nema neki ukus.
Ima bolje kobasice na našoj pijaci.
HAJDUK
Nije poenta odakle je kobasica . Kakvog je ukusa kobasica što si ti DONIRAO ( LA ) ?
Suboticani Ljuti Odgovori
Da odgovorim HAJDUKU i ekipi kojima je najbitnije u zivotu da dobiju .... kobasicu,,
I da im je to manifestacija

Samo vi uzivajte u kobasici i nemojte da se bavite zivotom nego bavite se demagogijom, kobasicama, gledajte zivot nekim pink naocarima, ubedjujte druge da ce za jedno dve godine biti bolje ... da nam je sad najbolje nego ikad ...

Uzivajte
Zelim vam jos puno kobasica i bitnih manifestacija u zivotu
HAJDUK
Slušaj SUBOTIČANINE LJUTI da ti ja lepo objasnim : neko je nekome nešto donirao , to je lep gest , lepa vest u ovom moru ružnih stvari što nas okružuju . A ti ako vidiš samo ružno oko sebe , sve napadaš , negativan si , u svemu vidiš teorije zavere onda si druže moj otišao u k.rac ...
jufko Odgovori
Sudeći po komentarima, Subotičanima je preči internet nego kobasice, pa napravite onda neki IT festival, u skladu sa "subotičkom megakulturom", zaobiđite kobasice i ove "dođoše" iz Turije....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.