• Pregleda: 3946

Promocija turijske kobasice u petak na Gradskom trgu

Mini karavan "Kobasicijade" stiže u Suboticu u petak, 14. februara, a štandovi sa turijskim specijalitetima biće otvoreni već od ranih jutarnjih časova na Gradskom trgu.
Promocija turijske kobasice u petak na Gradskom trgu

Centralna manifestacija "Kobasicijade" održaće se od 28. februara do 1. marta u Turiji, a organizatori pozivaju Subotičane u goste tradicionalnom promocijom turijske kobasice na Gradskom trgu, tokom koje će sugrađani (u petak, 14. februara) imati priliku da kupe pečene, sveže i suve kobasice, koje se pripremaju po tradicionalnoj recepturi u ovom selu nadomak Srbobrana.

- Naše kućice sa roštiljima biće od ranih jutarnjih sati na Gradskom trgu. Ponećemo, nadamo se, dovoljno svežih kobasica, kao i sušenih, tako da ne sumnjamo da će ovo biti još jedno lepo druženje Turinaca i Subotičana - kaže Ranislav Stankov, predsednik Udruženja "Kobasicijada".

Kao i prethodnih godina, cene će biti vrlo pristupačne, pa će tako svi koji budu želeli da probaju roštilj kobasicu u kifli za to morati da izdvoje 150 dinara, sveže kobasice će se prodavati po 400, a suve kobasice za 600 dinara po kilogramu.

- Ovo je naša 19. promocija u Subotici i ovaj put smo ostvarili saradnju sa Gradskom upravom i lokalnom organizacijom Crvenog krsta, tako da ćemo donirati jedan deo naših kobasica Narodnoj kuhinji u Subotici. Želim da pozovem sve drage Subotičane da u petak dođu na Gradski trg i probaju naš specijalitet. Mi ćemo biti tamo od rane zore, pa dok ne rasprodamo ono što donosimo - poručuje Stankov.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Само да кило не буде црвена!
kojot
Овчја би можда била и 2 црвене.
Devix89
Rodila mama oči:

"Kao i prethodnih godina, cene će biti vrlo pristupačne, pa će tako svi koji budu želeli da probaju roštilj kobasicu u kifli za to morati da izdvoje 150 dinara, sveže kobasice će se prodavati po 400, a suve kobasice za 600 dinara po kilogramu."

Pozdravljam humanitarni karakter, svakako ćemo otići da probamo :)
Seeed
Бееееее
šta reći Odgovori
Kriminalu nikad kraja.Ko dobije fiskalni račun taj je veliki srećnik.
šta reći
brankol...samo prijatelju što oni ne kradu svoju državu ne izdavajući fiskalne račune.
šta reći
Ovih 18 grešnika(najblaži oblik) što udariše minus,najglasniji su kad izađu na ulicu a ono rupa do rupe,nema parkinga u bolnici loši uslovi,nema ovog nema onog skupo sve,pa neko mora da plati što se ukrade...pa nema rođaci jer kradete državu na ovakav način.
kojot Odgovori
Jeftinije nego kod Batakoleta.
Istina... Odgovori
Od "grada" i njegovih "vrednosti" boli zdrav mozak!
Fe Odgovori
Prave tesku seljaniju od centra grada.
BrankoL
Komšija, da li si bio u Pragu , da li si bio u Beču, Minhenu... svi ti gradovi, po samom centru imaju kolenice ( Prag , pored samog sata!) , kobasice u Minhenu i Beču , krvavice su u Krakovu i to kao stalna postavka, sa sve kućicama poput ovih kod nas i ne stide se toga ...cak šta više svima nam uzmu novce;) kad odemo tamo
Nemoj biti veći 'gradjanin nego što treba
Njihovi stanovnici se ne stide a ti ih verovatno smatras 'gradjanima ' ... da im kažem da su i oni 'seljoberi' kad
budem 'preko ' ? Šta oni znaju?! ;)
Opusti se i proputuj malo jer takvi kao ti za Šumadiju kažu da je 'vuko*ebina' a za neki sličan predeo.u Švajcarskoj kažu da je odmor.za dušu....opusti se i prozivi
Sonjicaaa Odgovori
Ruše nam zelenu fontanu da bi prodavali kobasice na trgu! Šta je sledeće?
divenica Odgovori
Piše koliko košta kilo divenice, ali naša domaća subotička divenica je mnogo bolja, ali dobro triba probat i štogod drugčije
DRAPO Odgovori
Kobasica je preskupa a naša Subotička i iz okoline je mnogo bolja !!! I svi ostali naši proizvodi su bolji i jeftiniji !!! Na novogodišnjem vašaru se kilogram čvaraka prodavao po 1,000 dinara !?!
Subaja Odgovori
Najbolja konaka. Cena pristupačna.Što je većina nas sirotinja, to j
Ax Odgovori
Prošle godine probao. Nikad gore kobasice nisam probao. Bata Koletove su premija za ove iz cirkusa iz Turije.
Frederika Odgovori
Ne razumem zašto svi uporedite sa Bata Koletom... Da vam kažem Bata kole je nekad bio dobar. Iskreno da kažem ne volim da uđem tamo jer radnici su nekulturni a čajna kobasica dva puta zaredom je bila puna masti!
Ali ako bolje pogledate nema ni takvog reda kao što je nekad bilo.
Ovo na trgu još nisam probao.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.