• Pregleda: 5852

Turijska kobasica – humana gurmanska poslastica

Turijska kobasica – humana gurmanska poslastica

U centru grada danas je promovisana „Kobasicijada“ u Turiji, a kao i svake godine, 50 kilograma gurmanskih specijaliteta donirano je Narodnoj kuhinji u Subotici.

- Ovoj je 18. put da nam je u gostima udruženje „Kobasicijada“ iz Turije, koja svake godine donira poznatu turijsku kobasicu. Zahvaljujemo  im se na tome, jer je svaka donacija za Narodnu kuhunju nama veoma značajna.  Narodna kuhinja sada ima 1.200 korsnika i najveća je u Vojvodini, a deo hrane ide i u Prihvatilište, koje je još uvek otvoreno i tamo je 21 lice - istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne politike, dodajući da je grad u ovogodišnjem budžetu opredelio 32.1 miliona dinara za rad Narodne kuhinje Crvenog krsta.

Za ovih 18 godina gosti iz Turije nijednom nisu propustili priliku da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

- Svakodnevno pripremamo 1.200 obroka za naše najugroženije građane, koje isporučujemo u 33 mesne zajednice. Svaka donacija nađe pravo mesto – dodao je Miodrag Varo iz Crvenog krsta.

Ispred svakog od tri štanda gde se pekla nadaleko čuvena kobasica danas se stvorio red građana, koji su strpljivo čekali da im mesari ispeku i zapakuju specijalitet.

- Imamo dugu tradiciju i  godinama dolazimo u Suboticu, Sombor i Novi Sad da pokažemo šta to Turija može da napravi.  Ljdi znaju, dolaze, znaju da je ukusna i dobra, a tajne njenog ukusa nema. Kobasica je napravljena od mesa, soli, bibera i paprike, a razlikuje se samo odnos tih namirnica – poručuje Ištvan Tot, član UO „Kobasicijade“.

Turijska „Kobasicijada“ održaće se od 22. do 24. februara, a pripremaće se kobasica dugačka čak 2035 metara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
Каролинг Odgovori
Ови што планирају шетњу боље да помезу неку фину кобасицу и биће мање незадовољнији и опуштенији.
ffilozoff
Sta ce Nam mali politicki karijeristi na kobasicama???
Suboiticanin Ljuti Odgovori
i naravno ... Dzej
Student Odgovori
Zašto bi neko jeo ovo? Ne mogu da verujem koliko smo zaostali...
AlwaysUltra
Bolje ovo nego jesti ono , kao vi !!
Student
@ALWAYSULTRA Posle kad budeš imao problema sa zdravljem svi će ti biti krivi.
Шнајцо
Ти волиш само Мек? Треба да пробаш тврд.
Student
@ŠVAJCO voliš ti i tvrdo i meko
Smoki
@STUDENT

A šta treba da je jede, kobasice od soje? A što se tiče zaostalosti, zaostali imaju mnogo kvalitetniju i nutritivniju ishranu i manje bolesti od ovih modernih. Bušmani se zdravije hrane od ljudi u visoko razvijenim zemljama.
šta reći
Student,narod je neuk,ne informisan.>U Novom sadu je otkazan sajam o kobasicama kao zbog tehničkih problema a znamo zašto je otkazan,pa to mora negde da se proda.Napravljeno prije mesec dana i sad izvađeno iz zamrzivača da se ne baci.Prijatno.
Ala Odgovori
Kupili i probali. Ukusne!
lolo Odgovori
Već sam jednom pitao, gde peru ruke ovi što rade sa hranom na otvorenom, i primaju pare ,sa istim , ne opranim rukama. Prijatno narode .Higjena je možda veća nego iz kontejnera da se poslužimo.Ali samo "možda".
Trovach
Kupis, pa ispeces i onda je dezinfikovano.
šta reći
Lolo,ruke peru ne smem da kažem,bruka je.
Marija Odgovori
ORGANIZATOR I OVE GODINE KOBASICIJADU U PETAK. ZASTO TO NEMOZE BITI NEKI DRUGI DAN KADA SE NE POSTI.
BrankoL
Pa pece se subotom ....ako je samo to problem ;)
Sljaker Odgovori
Misli da se svinje, koje se nalaze u kobasicama, ne bi slozile da je to humano :)
Petra Odgovori
Kobasice su grozne, napravljene od slanine i nekvalitetnog, žilavog mesa. Treba da ih je sramota sa čime se hvale.
AlwaysUltra
Slazem se da malo cudno deluju iznutra iako je ukus solidan , nikako bas vrhunski. Kako god , ni blizu domacim kolbasima koje pravimo nakon disnotora !!
šta reći
Petra,jeftine su,mogu da budu i od blata samo da su jeftine pod opravdanjem da se nema,ajdee a nema se jer se ne plaća porez i ti što prodaju to što je počišćeno u magacinu da se ne baci ne plaćaju porez dok prodaju a onda nema ovo,nema ono pa neće ni biti dok smo takvi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.