Komentara: 20
Pregleda: 7110
Foto

Turijska kobasica – humana gurmanska poslastica

08.02.2019. u 16:09h
Izvor: Subotica.com
Turijska kobasica – humana gurmanska poslastica

U centru grada danas je promovisana „Kobasicijada“ u Turiji, a kao i svake godine, 50 kilograma gurmanskih specijaliteta donirano je Narodnoj kuhinji u Subotici.

- Ovoj je 18. put da nam je u gostima udruženje „Kobasicijada“ iz Turije, koja svake godine donira poznatu turijsku kobasicu. Zahvaljujemo  im se na tome, jer je svaka donacija za Narodnu kuhunju nama veoma značajna.  Narodna kuhinja sada ima 1.200 korsnika i najveća je u Vojvodini, a deo hrane ide i u Prihvatilište, koje je još uvek otvoreno i tamo je 21 lice - istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne politike, dodajući da je grad u ovogodišnjem budžetu opredelio 32.1 miliona dinara za rad Narodne kuhinje Crvenog krsta.

Turijska kobasica – humana gurmanska poslastica

Za ovih 18 godina gosti iz Turije nijednom nisu propustili priliku da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

- Svakodnevno pripremamo 1.200 obroka za naše najugroženije građane, koje isporučujemo u 33 mesne zajednice. Svaka donacija nađe pravo mesto – dodao je Miodrag Varo iz Crvenog krsta.

Ispred svakog od tri štanda gde se pekla nadaleko čuvena kobasica danas se stvorio red građana, koji su strpljivo čekali da im mesari ispeku i zapakuju specijalitet.

- Imamo dugu tradiciju i  godinama dolazimo u Suboticu, Sombor i Novi Sad da pokažemo šta to Turija može da napravi.  Ljdi znaju, dolaze, znaju da je ukusna i dobra, a tajne njenog ukusa nema. Kobasica je napravljena od mesa, soli, bibera i paprike, a razlikuje se samo odnos tih namirnica – poručuje Ištvan Tot, član UO „Kobasicijade“.

Turijska kobasica – humana gurmanska poslastica

Turijska „Kobasicijada“ održaće se od 22. do 24. februara, a pripremaće se kobasica dugačka čak 2035 metara.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije Otvaranje promo dana "Kobasicijade" iz Turije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 7110
Povezane teme

Turijska kobasicijada

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.