Komentara: 9
Pregleda: 4665
Foto

Trudnicama po 20.000 dinara pomoći

30.01.2013. u 13:55h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće je usvojilo nacrt i predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, programe javnih i komunalnih preduzeća, kao i predlog zaključka o usvajanju Lokalnog akcionog plana za mlade. Odluke će biti upućene Skupštini grada na usvajanje.
Trudnicama po 20.000 dinara pomoći

Članovi gradskog veća su usvojili Rešenje o utvrđivanju iznosa za jednokratnu pomoć tridnicama u visini od 20.000 dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u vrednosti od 5.000 dinara.

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. U planu je da se ove godine izdvoji iz budžeta 20.000.000 dinara i zaposli oko 130 Subotičana. 2011. godine kroz ovaj program zapošljeno je 36 lica, a prošle godine 99.

Članovi veća su usvojili i predlog projekta  poboljšanja saobraćaja u gradu i uputili odbornicima lokalnog parlamenta na usvajanje. Studiju je izradio Saobraćajni fakultet u Beogradu i odnosi se na bezbednost saobraćaja u gradu. Studija je izrađena od 2005. do 2008. godine i odnosi se na automobilski saobraćaj, biciklistički, pešački i obezbeđenje dece pri školskim objektima. Predložene su konkretna  rešenja za poboljšanje bezbednosti dece pri šklolskim objektima.

Veće je usvojilo i Uputstvo  u vezi naknadnog izdavanja građevinskih dozvola. Posle preporuke veća svi stanovnici prigradskih naselja poput Peščare i Novog Sela gde postoje nelegalno izgrađeni objekti moći će svoje objekte da legalizuju.

Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje Gradsko veće zasedalo na temu usvajanja predloga Lokalnog plana za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4665
Povezane teme

gradsko veće

lokalni akcioni plan zapošljavanja

lokalni akcioni plan

sednica gradskog veća

lokalni akcioni plan za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.