Komentara: 7
Pregleda: 3980

Trodnevni festival stendap komedije "PaRODIČNO pakovanje"

22.09.2014. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
"Tri dana gimnastike za trbušne mišiće" - tako organizatori najavljuju predstojeći "međunarodni" festival stendap komedije koji će se održati od 26. do 28. septembra u mafiteatru Ekonomskog fakulteta. Karte se mogu nabaviti u pretprodaji za pojedinačne dane ili kao trodnevni komplet.
Trodnevni festival stendap komedije "PaRODIČNO pakovanje"

Trodnevni festival na kojem će učestvovati poznati stendap komičari iz regiona (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija) konceptualno je zamišljen i podeljen na tri dana, tri države, ali uz svima razumljiv i prepoznatljiv humor sa ovih prostora.

Stendap komedija je nova vrsta humora na našim prostorima, dok na zapadu ima tradiciju dugu čak 100 godina. Stendap komičar je osoba koja humorističkim nastupom nastoji nasmejati i zabaviti publiku na pozornici. Upravo ova izražena osobina stendap komičara, dinamika komunikacije s publikom te aktuelnost i bliskost sadržaja, odvajaju stendap komediju od npr. humorističke monodrame.

Prvog dana (petak) nastupaju Aleksandar Perišić, dugogodišnji stendap komičar iz Srbije, zatim Srđan Dinčić koji između ostalih aktivnosti sarađuje u šou "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i Srđan Olman, novinar iz Subotice koji se stendapom bavi skoro dve godine, ali i za to kratko vreme zabeležio je zapažene nastupe i uspehe.

Drugog dana nastupiće komičari iz Bosne i Hercegovine - Adi Fejzić, Omer Hodžić i Miranda Lončar. Poslednjeg dana festivala (nedelja) nastupiće Domagoj Pintarić koji je subotičkoj publici poznat sa nedavnog gostovanja koje je održano na Sceni Jadran, zatim Jadranko Glavačević, poznato TV lice u Hrvatskoj i dugogodišnji stendap komičar.

Lokacija održavanja iz tehničkih razloga je Ekonomski fakultet, s obzirom da su zbog Međunarodnog festivala pozorišta za decu sve prigodne sale zauzete.

Trodnevni festival stendap komedije "PaRODIČNO pakovanje"

Svi nastupi počinju u 20 časova, traju vremenski do okvirno 22 časa, karte se prodaju u pretprodaji za pojedinačne dane (300 din), za dva dana (500 din),  ali i u kompletu za sva tri dana (700 din). Organizator napominje da zbog manjeg broja raspoloživih mesta karte treba rezervisati što pre, a to se može učini na broj telefona 064/130-74-97.

Podršku festivalu dalo je nekoliko privrednih subjekata iz našeg grada, kao i Grad Subotica preko Kancelarije za mlade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3980

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

dejana bibić

standup

srđan olman

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.