• Pregleda: 3302

Trodnevni festival stendap komedije "PaRODIČNO pakovanje"

"Tri dana gimnastike za trbušne mišiće" - tako organizatori najavljuju predstojeći "međunarodni" festival stendap komedije koji će se održati od 26. do 28. septembra u mafiteatru Ekonomskog fakulteta. Karte se mogu nabaviti u pretprodaji za pojedinačne dane ili kao trodnevni komplet.
Trodnevni festival stendap komedije "PaRODIČNO pakovanje"

Trodnevni festival na kojem će učestvovati poznati stendap komičari iz regiona (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija) konceptualno je zamišljen i podeljen na tri dana, tri države, ali uz svima razumljiv i prepoznatljiv humor sa ovih prostora.

Stendap komedija je nova vrsta humora na našim prostorima, dok na zapadu ima tradiciju dugu čak 100 godina. Stendap komičar je osoba koja humorističkim nastupom nastoji nasmejati i zabaviti publiku na pozornici. Upravo ova izražena osobina stendap komičara, dinamika komunikacije s publikom te aktuelnost i bliskost sadržaja, odvajaju stendap komediju od npr. humorističke monodrame.

Prvog dana (petak) nastupaju Aleksandar Perišić, dugogodišnji stendap komičar iz Srbije, zatim Srđan Dinčić koji između ostalih aktivnosti sarađuje u šou "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i Srđan Olman, novinar iz Subotice koji se stendapom bavi skoro dve godine, ali i za to kratko vreme zabeležio je zapažene nastupe i uspehe.

Drugog dana nastupiće komičari iz Bosne i Hercegovine - Adi Fejzić, Omer Hodžić i Miranda Lončar. Poslednjeg dana festivala (nedelja) nastupiće Domagoj Pintarić koji je subotičkoj publici poznat sa nedavnog gostovanja koje je održano na Sceni Jadran, zatim Jadranko Glavačević, poznato TV lice u Hrvatskoj i dugogodišnji stendap komičar.

Lokacija održavanja iz tehničkih razloga je Ekonomski fakultet, s obzirom da su zbog Međunarodnog festivala pozorišta za decu sve prigodne sale zauzete.

Svi nastupi počinju u 20 časova, traju vremenski do okvirno 22 časa, karte se prodaju u pretprodaji za pojedinačne dane (300 din), za dva dana (500 din),  ali i u kompletu za sva tri dana (700 din). Organizator napominje da zbog manjeg broja raspoloživih mesta karte treba rezervisati što pre, a to se može učini na broj telefona 064/130-74-97.

Podršku festivalu dalo je nekoliko privrednih subjekata iz našeg grada, kao i Grad Subotica preko Kancelarije za mlade.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
komedija Odgovori
au 700 dinara karta. za te pare mogu litru vinjaka da kupim.
da li sam shvatio? Odgovori
Ako sam ja dobro shvatio 700 din je za sva tri dana?? to onda nije puno u odnosnu na to sta dobijes...
ivan Odgovori
Sten ap komedi,nije zabavan nasem mentalitetu jer nije deo istog! Dosadan i usiljen!
Makijaveli Odgovori
Ja znam sta je stand up ali vas fore su trule skroz i nimalo humoristicne
Idefiks Odgovori
@da li sam shvatio?:

S obzirom da se ne dobije nista, mnogo je to para.
Ja Odgovori
Moram da ostavim komentar da svi vide, ovo je F E N O M EN A L N O ! Ceo amfiteatar se smejao, bez prestanka, puna dva sata! Hvala Srdjanu Olmanu sto se potrudio da ovaj nacin zabave dovede u Suboticu. Ja ne razumem ko moze biti toliko ogranicen i skeptican da pljuje po ovome, da ima odbojnost, da poredi sa litrom vinjaka?! Sramota.
Sjajno za opustanje, za zabavu - bukvalno dva sata smeha bez prestanka! Molim da se ovakvi dogadjaji sto cesce organizuju, i hvala vam sto dovodite stvarno dobre i kvalitetne stand up komicare.
SALEM 1692 Odgovori
Prisustvovali su i stariji i mladji sugradjani, meni je bilo super.Treba vise smeha i dobrog raspolozenja.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.