Komentara: 16
Pregleda: 4412

Trideset zdravstvenih radnika obavilo 571 pregled, akcija se nastavlja

20.11.2017. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Tokom treće akcije preventivnih pregleda, koja je organizovana juče u Opštoj bolnici Subotica, obavljeno je ukupno 571 pregleda i laboratorijskih usluga. Sugrađani koji su se odazvali akciji, a nisu uspeli da obave preglede, biće pozivani u narednom periodu prema upisanom redosledu, saopštili su iz Opšte bolnice Subotica.
Trideset zdravstvenih radnika obavilo 571 pregled, akcija se nastavlja

Sugrađani su juče bili u prilici da besplatno urade dijagnostičke preglede, odnosno ultrazvučni  pregled abdomena, laboratorijsku analizu hormona štitne žlezde i ginekološki pregled sa mamografijom. Najveće interesovanje pokazano je za kontrolu hormona štitne žlezde, gde je pregledano ukupno 280 pacijenata, internističkih pregleda je bilo 186, dok je ultrazvuk abdomena uradilo 100 sugrađana.

- Ove nedelje do 10 časova, kroz Opštu bolnicu prošla su 304 pacijenta. Do 9 časova smo već uradili 250 analiza hormona štitne žlezde. Odziv je sjajan, lekari su se u potpunosti odazvali na zahtev da se aktiviraju u ovim pregledima. Aktivirali smo dve ultrazvučne ambulante, u laboratoriji radi puna smena, zato su i laboratorijske analize urađene u nekom terminu u kojem bi laboratorija i trebalo da bude urađena - rekao je dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice Subotica, dodajući da svi pacijenti koji su se odazvali akciji, a nisu uspeli da obave preglede, biće naknadno pozvani i obavešteni o terminima za dijagnostičke procedure.

Trideset zdravstvenih radnika obavilo 571 pregled, akcija se nastavlja

Osim toga, urađeno 160 palpatornih pregleda dojke od strane ginekologa i 25 mamografskih pregleda, a prema rečima dr Aleksandra Radulovića, upravnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice, šest žena koje nisu stigle da se pregledaju takođe će biti naknadno pozvane.

- Ova metoda "otvorenih vrata" u bolnici značajna je zbog preventivnog skrininga, određivanja i dijagnostike promena na dojkama kod žena. Promene su sve učestalije, mogu biti dobroćudne i zloćudne, a pravovremenom dijagnostikom se obezbeđuje adekvatna terapija - objasnio je Radulović.

Tokom treće akcije preventivnih pregleda, o sugrađanima se brinulo 30 zdravstvenih radnika, i to lekara specijalista radiologije, ginekologije i akušerstva, interne medicine, specijalista kliničke biohemije, medicinske-sestre tehničari, radiološki i laboratorijski tehničari.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4412

Povezana vest

Povezane teme

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

slobodan puškar

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.