Komentara: 25
Pregleda: 3511

Tribina povodom 26. godišnjice stradanja srpskog naroda u akciji "Oluja" u subotu u Velikoj većnici

30.07.2021. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
Tribina povodom 26. godišnjice stradanja srpskog naroda u akciji "Oluja" u subotu u Velikoj većnici

U Velikoj većnici Gradske kuće, u subotu, 31. jula, održaće se komemorativna tribina povodom 26. godišnjice stradanja srpskog naroda u akciji "Oluja". Na tribini će govoriti profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Dejan Mikavica, saradnik Instituta za evropske studije dr Momčilo Diklić i istaknuti politički delatnik nekadašnje Republike Srpske Krajine Ratko Ličina.

Skup organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, a na otvaranju, po protokolu, prisutnima će se obratiti gradonačelnik Stevan Bakić.

Tribina povodom 26. godišnjice stradanja srpskog naroda u akciji "Oluja" u subotu u Velikoj većniciTribina povodom 26. godišnjice stradanja srpskog naroda u akciji "Oluja" u subotu u Velikoj većnici

Podsetimo, 4. avgusta 1995. godine počela je akcija hrvatske vojske i policije pod nazivom „Oluja“, tokom koje je ubijeno i nestalo oko dve hiljade Srba, dok je 250.000 proterano sa svojih ognjišta.

Organizacioni odbora za obeležavanje Dana sećanja na stradanje i progon Srba ističe da ta akcija predstavlja najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata jer nikada u istoriji Evrope za tako kratko vreme (4–7. avgust 1995. godine) nije proteran tako veliki broj ljudi.

Početak tribine je zakazan za 18:30 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 3511

Povezana vest

Povezane teme

oluja

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.