Komentara: 3
Pregleda: 3396

Tri vozne jedinice za Suboticu

05.10.2012. u 17:56h
Izvor: RTV Yueco
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je sa savetnikom generalnog direktora Željeznica Srbije Milana Vučinića i istakao da očekuje ravnomernu raspodelu dvanaest dizel motornih vozova koje će ruska kompanija „Metrovagonmaš" isporučiti Železnicama Srbije do kraja ove godine.
Tri vozne jedinice za Suboticu

Pastor je rekao da prema informacijama koje je dobio, postoji predlog o tome da tri vozne jedinice budu isporučene subotičkoj železnici, a jedna rumljanskoj, te da očekuje da ovaj predlog bude realizovan, s obzirom na loše stanje u kojem se nalazi vojvođanska železnica i neophodnost revitalizacije železničkog saobraćaja u pokrajini.

Prema njegovim rečima, bez realizacije ovih postignutih dogovora moći ćemo samo konstatovati da je posle oko 150 godina potpuno uništen železnički saobraćaj u Vojvodini. On je dodao i da rekonstrukcija pruge Segedin-Reske-Horgoš-Subotica-Bačalmaš-Baja, Suboticu stavlja u potpuno drugi položaj, jer od sto odsto uvezene robe u Srbiju, čak četrdeset odsto ulazi kroz Suboticu, te je poboljšanje ove vrsta saobraćaja neophodna i za bolje odvijanje privrednih procesa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3396
Povezane teme

ištvan pastor

železnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.