• Pregleda: 1233

Tri nagrade za Dečje pozorište Subotica

Na 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se od 23. do 29. aprila održao u Zrenjaninu, subotičko Dečje pozorište osvojilo je tri nagrade, koje su pripale Stefanu Ostojiću, Nataliji Gočevoj i Evgeniji Lačevoj, te predstavi "Pustolovine Toma Sojera".
Tri nagrade za Dečje pozorište Subotica

Na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine takmičilo se devet pozorišta sa ukupno 12 predstava, među kojima je bilo i Dečje pozorište iz našeg grada.

Festivalski žiri, koji je činio teatrolog mr Miroslav Radonjić, glumica i rediteljka Dragana Varagić i novinarka Smiljka Seljin, doneo je jednoglasnu odluku da se nagrada za najbolju predstavu za decu u celini, dodeli predstavi "Pustolovine Toma Sojera", inspirisanoj romanom Marka Tvena "Doživljaji Toma Sojera", u dramatizaciji Aleksandre Glovacki i režiji Predraga Štrpca, a u izvođenju Dečjeg pozorišta Subotica.

Mladi glumac Stefan Ostojić je, za glavnu ulogu u nagrađenoj predstavi, osvojio nagradu za najbolju ulogu u predstavama za decu, dok je memorijalna nagrada "Ivana Mirković-Vlačić", za najbolju likovnu obradu predstave, dodeljena Nataliji Gočevoj i Evgeniji Lačevoj za predstavu po starogrčkom mitu "Orfej", u režiji i dramatizaciji Todora Valova.

Predstavu "Pustolovine Toma Sojera" subotička publika moći će da pogleda u nedelju, 6. maja, u Dečjem pozorištu, s početkom u 18 časova, što će biti poslednje izvođenje u ovoj sezoni.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.