Komentara: 59
Pregleda: 13815

Traži se rešenje za manjak vozača autobusa

04.10.2018. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Kao i u drugim sredinama, i Subotica ima problem sa nedostatkom vozača a JP „Subotica-trans“, u saradnji sa gradom, pokušava da prevaziđe manjak ljudi koji upravljaju autobusima, kako usluge javnog prevoza ne bi bile dovedene u pitanje.
Traži se rešenje za manjak vozača autobusa

Od početka godine preduzeće je napustilo oko 25 vozača i zbog toga Subotica-trans stalno raspisuje konkurse za radna mesta vozača koji bi želeli da polože za D kategoriju.

- Već 2015. se pojavio problem većeg odliva vozača, to je tada bilo u samo u Subotici, a od 2016., kada je Evropska unija otvorila vrata za ovaj profil radne snage, to se oseća i u Novom Sadu, Beogradu i drugim sredinama – predočava Aleksandar Aleksić, direktor JP „Subotica-trans“. - Nadam se da ćemo u budućnosti moći da razgovaramo o povećanju plata, mi ni time taj trend nećemo zaustaviti, ali ga možemo značajno smanjiti. Učestvujemo u finansiranju obuke, a oni su obavezni da dve godine provedu u „Subotica-transu“.

U JP „Subotica-trans“ trenutno radi 142 vozača, nedostaje nekoliko ali time funkcionisanje linija nije ugroženo. Otkazivanja polazaka autobusa uvek je bilo i biće, ali za to prevoznik nije uvek odgovoran.

- Preduzeće će u rešavanju ovog problema imati podršku lokalne samouprave. Siguran sam da će zahvaljujući ekonomskim merama Vlade Srbije doći do povećanja plata već tokom ove godine, a i u narednom periodu. Takođe, grad stipendira deficitarna zanimanja i sa tom praksom nastavićemo i iduće godine – obećava gradonačelnik Bogdan Laban.

Raspisani konkursi za vozače i obuku budućih vozača autobusa

- Konkurs za obuku budućih vozača autobus (D kategorija)
- Konkurs za radno mesto vozača autobusa

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 59
Pregleda: 13815

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

autobus

autobuske linije

autobuski prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.