Komentara: 0
Pregleda: 1556

"Tragom kulture" u organizaciji Gradske biblioteke

17.02.2014. u 15:03h
Izvor: RTV Yueco
Programom „Tragom kulture“ započeta je petodnevna manifestacija Gradske biblioteke Subotica kojom se završava IPA projekat prekogranične saradnje Mađarska- Srbija između ove ustanove kulture i Fondacije „Deak“ iz Segedina.
"Tragom kulture" u organizaciji Gradske biblioteke

U pitanju je projekat „Kulturna putovanja u regiji Segedina i Subotice- CULTRAIL“ koji je započet u februaru prošle godine. Poslednji sadržaj u okviru projekta planiran je za petak kada će biti održana završna koferencija na kojoj će biti prezentovani rezultati projekta čiji je cilj intenziviranje međunarodne saradnje u oblasti kulture.

Marijana Vasilijević jedna je od učesnica današnje manifestacije „Tragom kulture“ Gradske biblioteke. Ona je sa ostalim posetiocima manifestacije obišla nekadašnju kuću Deže Kostolanjija, Danila Kiša, Radomira Konstantinovića i Geze Čata. Kulturno putovanje bilo je propraćeno književnim komentarima Valerije Devavari Besedeš i Boška Krstića i tekstovima u tumačenju Grete Bašić i Srđana Sekulića. Marijana smatra da su ovakva dešavanja značajna za upoznavanje sa kulturnim nasleđem grada u kojem živi.

Projekat „Kulturna putovanja u regiji Segedina i Subotice- CULTRAIL“ započet je u februaru prošle godine, a završava se petodnevnom manifestacijom u petak 21. februara. Tokom 5 dana, posetioci manifestacije će uživati u književnim večerima, radionicama i umetničkim performansima čiji je cilj obuhvatanje svega što je značajno u kulturnoj ponudi Subotice i Segedina. Gradska biblioteka je zahvaljujući realizaciji ovog projekta uspela da proširi obim svojih tradicionalnih manifestacija „Zagonetka Kostolanji“ u okviru „Dana Dežea Kostolanjija“ i manifestacije „Književni kišobran“ uz koju je objavljena i dvojezična publikacija „Putovati znači živeti“. Partner iz Segedina, akcionarsko društvo „Deak“ je u okviru projekta organizovao „ Šinobus festival“.

Program se nastavlja sutra u Gradskoj biblioteci u 12 časova izložbom pod nazivom „Književni život Subotice i Segedina na prekretnici vekova i početkom XX veka- izložba tekstova iz dnevnih listova i časopisa.“

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1556
Povezane teme

gradska biblioteka

kultura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.