Komentara: 2
Pregleda: 2343
Foto

Tradicionalna smotra recitatora "Pesniče naroda mog" okupila više od 80 subotičkih školaraca

02.03.2023. u 11:39h > 12:55
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj bilioteci u toku je tradicionalna smotra recitatora pod nazivom "Pesniče naroda mog" u okviru koje se za laskavu tituli najboljeg recitatora Subotice bori više od 80 đaka, ljubitelja poezije.
Tradicionalna smotra recitatora "Pesniče naroda mog" okupila više od 80 subotičkih školaraca

Na 34. opštinskoj smotri recitatora, između ostalih, nastupila je i Draginja Stanković učenica 2. razreda OŠ "Ivan Goran Kovačić" koja se predstavila sa pesmom "Čudesni svitac" Dobrice Erića.

Velika mi je čast što učestvujem na ovom takmičenju, mnogo sam se trudila i srećna sam. Čitanje je moja velika ljubav, a volim i da recitujem, pišem pevam. Moji drugari iz škole me podržavaju i srećni su zbog mog učešća na ovoj smotri recitatora - priča ushićeno ova osmogodišnja devojčica - Obožavam poeziju, ovu recitaciju sam mnogo vežbala i u školi i kod kuće - nadovezuje se Draginjina vršnjakinja Tea Stanković iz OŠ "Đuro Salaj" koja je recitovala Erićevog  "Plavog sanjara".

Tradicionalna smotra recitatora "Pesniče naroda mog" okupila više od 80 subotičkih školaracaTradicionalna smotra recitatora "Pesniče naroda mog" okupila više od 80 subotičkih školaraca

Učenica 4. razreda OŠ "Ivan Milutinović", Petra Temunović stručnom žiriju se predstavila recitujući stihove "Tvoje staze" hrvatskog pisca Ratka Zvrke.

- Već nekoliko puta sam učesvovala u opštinskoj smotri koju organizuje Gradska biblioteka. Drago mi je što postoje biblioteke koje omogućavaju deci da čitaju, da razvijaju znanje i kreativnost  i da bogate rečnik - navodi Petra.

Tradicionalna smotra recitatora "Pesniče naroda mog" okupila više od 80 subotičkih školaracaTročlani žiri danas ima nezahvalnu dužnost da odabere najbolje među najboljima koji će predstavljati svoj grad naredne nedelje na zonskoj smotri čiji domaćin će biti subotička Gradska biblioteka.

- U ulozi žirija danas su glumice Sanja Moravčić i Marta Bereš, kao i profesorka Katarina Čeliković. Prilikom ocenjivanja obraća se pažnja na to da li je pesma adekvatna polu i uzrastu deteta, kakva je akcentuacija,dikcija, da li je ostvaren misaoni doživljaj pesme i drugo. Međutim, od svega toga mnogo je važnija ljubav prema peziji kjoju mi želimo da negujemo kod dece - kaže Bernardica Ivanković, biliotekar u Gradskoj biblioteci - Za nedelju dana, na zonskoj smotri, uz subotičke đake nastupiće i deca iz Ade, Apatina, Sombora, Bačke Topole, Kanjiže, Sente, Malog Iđoša i Feketića. Potom sledi pokrajinska i na kraju republička smotra koja će biti održana u Valjevu.

Tradicionalna smotra recitatora "Pesniče naroda mog" okupila više od 80 subotičkih školaraca

Izvor: Subotica.com
Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2343

Povezana vest

Povezane teme

gradska biblioteka subotica

smotra recitatora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.