Komentara: 1
Pregleda: 1311
Foto

Tradicionalna izložba u Maloj Bosni najavljuje uskršnje praznike

27.03.2023. u 13:52h > 28.03.2023. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Dom kulture u Maloj Bosni i ove godine je bio domaćin Uskršnje izložbe rukotvorina vrednih žena i talentovanih mališana.
Tradicionalna izložba u Maloj Bosni najavljuje uskršnje praznike

Izložba, u organizaciji udruženja „Bunjevačka vila“, okupila je 15 izlagača koji su predstavili jaja oslikana različitim tehnikama, zeke, piliće i druge uskršnje dekoracije.

- Ovo je 18. put kako se u Maloj Bosni idržava Uskršnja izložba i ovoga puta smo želeli da deca upoznaju jedni druge i vide kako se kod drugih naroda proslavlja i obeležava Uskrs. Tako da smo imali recitatore na srpskom, hrvatskom, bunjevačkom i mađarskom jeziku, učenike OŠ „Ivan Milutinović“ i „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka, dramsku sekciju Udruženja "Tahles" iz Male Bosne sa Danijelom Radičev – obašnjava Nela Ivić, predsednica „Bunjevačke vile“. – Naš cilj je da animiramo što više dece da učestvuju u programu i da izlože ono što su pravili na sekcijama.

Tradicionalna izložba u Maloj Bosni najavljuje uskršnje praznikeMeđu izloženim rukotvorinama su i dela članova udruženja „Tahles“ iz Male Bosne, koje okuplja mališane u četiri sekcije.

- Suvenire su pripremile članice udruženja i polaznici dramske sekcije, a sredstva od prodaje namenjena su sekciji za nabavku kostima i rekvizita. Deca su se vrlo rado odazvali na ovu radionicu, bili su vrlo kreativni i verujem da će tako biti i ubuduće – kaže Jelena Poljaković iz udruženja „Tahles“.

Tradicionalna izložba u Maloj Bosni najavljuje uskršnje praznikeSvoje radove je izložila i Nataša Crnković iz Tavankuta.

- Imamo prava jaja i mala jaja od stiropora koja sam ukrasila na različite načine. Nije teško, kada voliš to što radiš onda nije teško, ruka ide sama od sebe. Deca se jako raduju Uskrsu i zato se trudim da svake godine napravim nešto drugačije – dodaje Nataša.

Tradicionalna izložba u Maloj Bosni najavljuje uskršnje praznikeČlanica Gradskog veća za kuturu i obrazovanje Milanka Kostić poručila je da je prisustvo sve više mališana na ovakvim izložbama je jako značajno, jer je to način da se tradicija i običaji sačuvaju. 

- Velika je radost što u našem gradu ima mnogo izložbi posvećenih najradosnijem  prazniku koji poziva sve nas da se menjamo na bolje. Ova izložba u Maloj Bosni na najlepši način oslikava našu multikulturalnost – smatra Milanka Kostić.

Izvor: Subotica.com
Uskršnja izložba u Maloj Bosni Uskršnja izložba u Maloj Bosni Uskršnja izložba u Maloj Bosni Uskršnja izložba u Maloj Bosni Uskršnja izložba u Maloj Bosni Uskršnja izložba u Maloj Bosni Uskršnja izložba u Maloj Bosni Uskršnja izložba u Maloj Bosni
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1311
Povezane teme

uskršnja jaja

uskršnja izložba narodnih rukotvorina

uskršnja izložba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.