Komentara: 49
Pregleda: 15180

Toplana i Suboticagas dobili nove direktore

28.03.2015. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine grada odbornici su većinom glasova podržali imenovanje Derva Ahmetovića za direktora JKP „Subotička toplana“ i Dragana Božinovića za direktora JKP „Subotica gas“.
Toplana i Suboticagas dobili nove direktore

Za predloge, koji su se po treći put našli na dnevnom redu gradskog parlamenta, glasalo je 40 odbornika, dok je 13 bilo protiv, među kojima je bilo i dva člana odborničke grupe oko Socijalističke partije Srbije, koja je pre nekoliko meseci, dok nije došlo do raskola u stranci i delegirala ove kandidate.

- Mi smo podržali ono što je po zakonu, koji je precizan i predstavlja korak u departizaciji, kandidate koji su dobili najviše ocene Komisije za imenovanje i koje je podržalo Gradsko veće – jasan je Duško Stipanović, predsedik odborničke grupe SPS-PUPS-SBB, koja je na današnjoj sednici zvanično imala šest članova. - Žao mi je što su socijalisti došli u ovu situaciju, da interese građana brane na ovaj način. Od novembra, kada je raspušten GrO, iako je na minulim izborima ostvario izvanredan rezultat, jedna neoliberalna grupa članova, koja nije dala doprinos na izborima, ali se pozicionirala posle njih, dovela je do ove situacije koja vodi ka marginalizaciji SPS-a u gradu.

Pored Stipanovića, za kandidate su glasali i odbornici Predrag Bobić, Nataša Murišić i Siniša Skenderović, dok su protiv bili Tamara Zagorac Mešter i Branko Pokornić.

Toplana i Suboticagas dobili nove direktore

Odbornici u Skupštini grada Subotice: Tamara Zagorac Mešter, Duško Stipanović i Gojko Radić

- Današnjoj situaciji doprinela je Statutarna komisija naše partije, koja je poništila odluku Privremenog rukovodstva, ali je GrO ponovo isključio tri člana Veljkovića, Ahmetovića i Božinovića, a posle ovakvog ponašanja iz stranke će ponovo biti isključeni i Stipanović i Bobić, jer ne može nijedan pojedinac da bude iznad organizacije – kategorična je odbornica Tamara Zagorac Mešter, koja je sa govornice postavila pitanje koalicinim partnerima iz SVM i SNS da li preuzimaju odgovornost za kandidate koji su isključeni iz sopstvenih partija.

Glasajući za, odbornici iz redova SVM i SNS podržali su predložene kandidate.

- Mi smo ostali dosledni stavu da ćemo podržati kandidate koji dođu na dnevni red skupštine, da ćemo ispoštovati ono što zakon nalaže – kratko je prokomentarisao Gojko Radić, šef odborničke grupe SNS. - To što su predlagači tačke skidali sa dnevnog reda nije naš problem, niti smo hteli da se mešamo, već smo podržali stav Komisije za izbor direktora, koju smo na ovom istom mestu formirali.

Sa druge strane, opozicija je bila protiv, čak je uložila amandmane da se za direktore imenuju Mihajlo Mandić i Pera Rikić, ali oni nisu izglasani.

- Imenovanje direktora ova dva preduzeća je u startu bilo problematično, jer je konkurs bio farsa, čak je i sam predsednik komisije odmah izjavio da se zna ko će biti direktori – smatra Slavko Parać, predsednik odborničke grupe DS. - Stranka čiji su plen ova preduzeća se u međuvremenu podelila, došlo je do kupovine odbornika Zoltana Tereka od strane jednog dela odbornika, grupe koja je ostala sa manje članova, kome su obećavali radno mesto kad se postave njihovi kandidati za direktora, što je čist politički kriminal.

Izvor: Subotica.com
5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice 5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice 5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice 5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice 5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice 5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice 5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice 5. vanredna sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 49
Pregleda: 15180

Povezana vest

Povezane teme

subotička toplana

Radio Subotica

suboticagas

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

privatizacija

velika većnica

gradska toplana

izbor direktora javnih preduzeća

sednica skupštine grada

dragan božinović

privatizacija medija

dervo ahmetović

vanredna sednica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.