Komentara: 8
Pregleda: 5424

Tomislav Žigmanov novi predsednik DSHV

01.11.2015. u 11:03h
Izvor: Subotica.com
Na izbornoj skupštini Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Novoj opštini za novog predsednika stranke izabran je Tomislav Žigmanov, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
Tomislav Žigmanov novi predsednik DSHV

Izborna skuština DSHV-a, trinaesta po redu, održana je u petak u Novoj opštini, a Žigmanov je bio jedini kandidat pa je tako od 193 prisutna člana 166 glasalo za njegov izbor na vodeće mesto ove stranke.

- Prvi zadatak biće konstituisanje predsedništva i radnih tela, određivanje resora za pojedina područja rada, koordinacija sa crkvama, predstavnicima političkih stranaka, konzulima, a otvoriću i komunikaciju sa članstvom – najavio je Žigmanov, koji je za 26 godina, koliko stranka postoji, treći predsednik. - Radićemo na poboljšanju komunikacije sa javnošću, sa ostalim političkim partijama razgovaraćemo o statusu stranke i same zajednice, moramo da vidimo zbog čega Hrvati ovde imaju negativnu konotaciju. Otvoreni smo za saradnju sa svima koji budu imali legitimni i programski zahtev a bazira se na pozitivnom prihvatanju hrvatske zajednice.

Tomislav Žigmanov novi predsednik DSHV

Izborna skupština bila je veoma burna i trajala je do duboko u noć, a na njoj su izabrani i članovi Predsedništva, Veća, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5424
Povezane teme

dshv

demokratski savez hrvata u vojvodini

hrvatska nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.