• Pregleda: 4725

Tomislav Žigmanov novi predsednik DSHV

Na izbornoj skupštini Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Novoj opštini za novog predsednika stranke izabran je Tomislav Žigmanov, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
Foto: RTV Yueco
Tomislav Žigmanov novi predsednik DSHV

Izborna skuština DSHV-a, trinaesta po redu, održana je u petak u Novoj opštini, a Žigmanov je bio jedini kandidat pa je tako od 193 prisutna člana 166 glasalo za njegov izbor na vodeće mesto ove stranke.

- Prvi zadatak biće konstituisanje predsedništva i radnih tela, određivanje resora za pojedina područja rada, koordinacija sa crkvama, predstavnicima političkih stranaka, konzulima, a otvoriću i komunikaciju sa članstvom – najavio je Žigmanov, koji je za 26 godina, koliko stranka postoji, treći predsednik. - Radićemo na poboljšanju komunikacije sa javnošću, sa ostalim političkim partijama razgovaraćemo o statusu stranke i same zajednice, moramo da vidimo zbog čega Hrvati ovde imaju negativnu konotaciju. Otvoreni smo za saradnju sa svima koji budu imali legitimni i programski zahtev a bazira se na pozitivnom prihvatanju hrvatske zajednice.

Izborna skupština bila je veoma burna i trajala je do duboko u noć, a na njoj su izabrani i članovi Predsedništva, Veća, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Vesko Odgovori
Bolje forsirajte mlađe i skolovane kadrove, da vam ne beze u druge stranke.
Milan024 Odgovori
Sve same sede glave. Gde je omladina? Pardon, mladež?..
Pravdoljub .. Odgovori
Naprid Tome!!! Tvoji Tavankućani su nuz tebe. Pa pripado ti bilo kojoj stranki,tvoj nas uspeh raduje.
Ostoja Odgovori
Taj ceo zivot zivotari na osnovu toga sta je po nacionalnosti. Nismo mu zaboravili sve ono sto je govorio 90-tih o nasem narodu. Sramota!
čupač brkova Odgovori
Rešenje je okej niti je star niti mlad obrazovan rečit i voli svoj rod sretno Tomo
@ Ostoje Odgovori
Tačno tako, ovaj čovek živi na grbači nacionalizma svi koji nemaju znanje i zvanje se bace u politiku pa na takav način prosperiraju kao i njegov predhodiniik, ali to sve Bog vidi i kad tad debelo naplati.
boa Odgovori
"ostoja"

Nekome je "nacionalnost" zanimanje...
Suboticanin Odgovori
Ostoja
Nije jedini da zivi na grbaci Nacionalizma...[*...*]
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.