Komentara: 60
Pregleda: 24461

Tivadar Bunford predsednik Skupštine grada

02.06.2016. u 10:07h > 12:26
Izvor: Subotica.com
Predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Tivadar Bunford izabran je danas za predsednika Skupštine lokalnog parlamenta. Ovako su odlučili odbornici na konstitutivnoj sednici novog saziva gradskog parlamenta.
Tivadar Bunford predsednik Skupštine grada

Odbornici novog gradskog saziva predložili su Tivadara Bunforda za predsednika Skupštine. Posle kraće rasprave usledilo je tajno glasanje.

Novi predsednik je izabran sa 43 glasa za i 20 glasova protiv, dok četiri odbornika nisu glasala. Među onima koji nisu podržali izbor Bunforda bili su i odbornici Pokreta za građansku Suboticu koji su izrazili sumnju da bi novi predsednik Skupštine zbog prirode posla, odnosno javne funkcije i privatnog angažmana, mogao da bude u sukobu interesa. Podršku nisu dali ni odbornici DS-a.

Tivadar Bunford rođen je 1962. godine u Novom Kneževcu, diplomirao je 1989. godine na Građevinskom fakultetu i ima diplomu građevinskog inženjera, dok je 2007. godine stekao diplomu Univerziteta "Educons" (smer finansije), a zatim i zvanje master ekonomije (2010). Mađarski mu je maternji jezik, a navodi se da srpskim vlada na istom nivou, dok mu je engleski jezik na osnovnom nivou. Od 1999. godine je član Saveza vojvođanskih Mađara, od 2004. do 2012. godine bio je odbornik u Skupštini grada Subotice, od 2014. godine je predsednik GrO SVM. Bunford je od 2002. direktor preduzeća "Masterplast YU". Oženjen je i ima dva sina.

Tivadar Bunford predsednik Skupštine grada

Bunford se nakon izglasavanja zahvalio svima na podršci i obećao da će biti predstavnik svih građana Subotice.

- Meni je najvažnija Subotica i Subotičani, želimo da se Subotica razvija i da građani bolje žive. Moramo da radimo na zapošljanju i boljoj socijalnoj zaštiti, nama su potrebni bolji rezultati, potrebno je da verujemo u sebe i da radimo na sebi, rekao je između ostalog novi predsednik Skupštine

Do izbora novog predsednika Skupštinom je predsedavao Nikola Milićević, najstariji odbornik u novom skupštinskom sazivu, a koji dolazi iz redova SNS-a.

Pa predlog predsednika Skupštine sa 45 glasova (15 protiv) za sekretara je izabran dr Đula Ladocki (1969), takođe iz redova SVM, koji je funkciju sekretara već vršio u mandatu od 2012-2014. godine. Iako je Jene Maglai, u ime odbornika Pokreta za građansku Suboticu rekao da je izbor Ladockog dobar izbor, on je takođe dodao da ga njihova grupa neće podržati zato što je iz SVM-a.

Tivadar Bunford predsednik Skupštine grada

Koalicioni sporazum između Srpske napredne stranke, Saveza vojvođanskih Mađara i Saveza bačkih Bunjevaca potpisan je juče, a gradonačelnika će predložiti Srpska napredna stranka

Izvor: Subotica.com
Konstitutivna sednica gradskog parlamenta Konstitutivna sednica gradskog parlamenta Konstitutivna sednica gradskog parlamenta Konstitutivna sednica gradskog parlamenta Konstitutivna sednica gradskog parlamenta Konstitutivna sednica gradskog parlamenta Konstitutivna sednica gradskog parlamenta Konstitutivna sednica gradskog parlamenta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 60
Pregleda: 24461
Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

predsednik skupštine

gradska skupština

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.