Komentara: 17
Pregleda: 2919

Težak poraz fudbalera Spartaka na gostovanju Crvenoj zvezdi (4:0)

19.03.2016. u 19:04h > 20:58
Izvor: Subotica.com
U 27. kolu Superlige fudbaleri Spartaka gostovali su danas na stadionu "Rajko Mitić" ekipi Crvene zvezde. Posle sasvim solidnih pola časa igre igra plavo-belih se raspala i Spartak je meč izgubio sa 4:0. U narednom kolu Spartak dočekuje Radnički iz Niša.
Težak poraz fudbalera Spartaka na gostovanju Crvenoj zvezdi (4:0)

Na ovom meču Černišov nije mogao da računa na Tumbasevića zbog parnih kartona, kao i Farkaša koji još uvek sanira povredu. Sa druge strane trener domaćih igrao je bez hitrog Plavšića, iskusnog Pavićevića i supertalentovanog Grujića.

U Spartakovoj igri umor se nije osetio u prvih 45 minuta, iako su pre nekoliko dana (sreda) odigrali težak i iscrpljujući meč u Kupu protiv Partizana, dok je beogradska ekipa imala čak 10 dana takmičarske pauze, međutim u drugom delu prilično istrošeni Subotičani teško su parirali raspoloženoj Crvenoj zvezdi.

TOK UTAKMICE

Posle tridesetak sekundi igre Novaković je probio po levoj strani, stuštio se prema golu Crvene zvezde i iz šesnaesterca iz trka šutirao pored gola. Slična situacija ponovila se u 10' minutu kada je Milić probio sa desne strane, zavrnuo u srce šesnaesterca Crvene zvezde a Novakovićev šut je izblokiran na putu do gola.

U prvih petnaestak minuta lopta je bila više u nogama domaćih, ali Spartak je igrao dosta pokretljivo i visoko čime su sprečili crveno-bele da naprave jači pritisak. Prvi šut na gol Crvena zvezda imala je tek u 18' minutu meča, ali Janošević je bio siguran. Prvu pravu priliku za domaće imao je u 25' minutu argentinac Vieira koji je na odlično proigravanje Ristića izbio sam ispred Janoševića, ali golman plavo-belih bio je spretniji i sačuvao Spartakovu mrežu.

Čvrsto je igrao Spartak, odbijao napade Crvene zvezde, a uz malo više sreće Milić je mogao u 33' minutu da dovede svoj tim u prednost da je bolje reagovao glavom na Mrkelin centaršut sa desne strane.

Igrao se 40' minut kada je Crvena zvezda imala narednu povoljnu priliku kada je Talek u šumi igrača iz srca šesnaesterca šutirao, Janošević je bio savladan ali Antonić je sa gol linije požrtvovano intervenisao i spasao svoj tim.

Na minut do kraja prvog dela domaći su poveli pogotkom sa bele tačke. Glavni sudija, na asistenciju sudije iza gola, svirao je penal za Crvenu zvezdu nakon što je, po proceni sudija, Jočić namerno igrao rukom u šesnaestercu, a siguran sa bele tačke bio je argentinac Ibanjez, iako ga je Janošević "pročitao", ali lopta je bila suviše snažna i precizna i Crvena zvezda je povela 1:0.

Težak poraz fudbalera Spartaka na gostovanju Crvenoj zvezdi (4:0)

Težak poraz fudbalera Spartaka na gostovanju Crvenoj zvezdi (4:0)

Na odluku o penalu protestovali su i Jočić i Torbica, ali od svega su dobili samo žute kartone.

Posle šoka pred kraj prvog dela meča, na samo 50 sekundi nastavka desio se novi šok. Zvezda je povela sa 2:0 posle izuzetnog šuta Ristića sa vrha šesnaesterca, iskosa sa leve strane.

Prvu promenu Spartak je obavio u 53' minutu kada je Milića zamenio Mudrinski, kojeg su navijači beogradskog tima dočekali aplauzima s obzirom da je svojevremeno bio njihov ljubimac. Popularni "Mudrigol" nije zaboravljen na stadionu "Rajko Mitić".

Da nevolje ne dolaze same pokazalo se u 59' minutu. Nesporazum igrača Spartaka na oko četrdesetak minuta meča iskoristio je Vieira za Zvezdinih 3:0. Dva igrača u plavim dresovima sudarila su se, izgubila loptu, a na odlično proigravanje reagovao je argentinac i to je bilo visokih 3:0.

Posle trećeg primljenog gola šef struke Spartaka osvežio je napad. Igru je napustio Mrkela, a njegovo mesto je zauzeo Makarić. U isto vreme za Crvenu zvezdu je debitovalo nedavno pojačanje iz Barselone Babunski.

Novi penal za Crvenu zvezdu u 65' minutu koji je skrivio Antonić i koji je po proceni glavnog sudije zaslužio i žuti karton. Za razliku od prvog penala za drugi nije bilo prigovora. Precizan je bio ponovo bio Ibanjez za visokih 4:0.

Spartak u drugom delu nijednom nije uputio šut na gol domaćih. Kapiten Torbica je u samom finišu meča počašćen od strane glavnog sudije koji mu je oprostio jedan (u nizu) startova kojim bi verovatno dobio i drugi žuti karton.

Bio je ovo sedmi uzastopni prvenstveni poraz Spartaka u duelu sa Crvenom zvezdom.

Crvena zvezda - Spartak 4:0 (1:0)

Podršku "golubovima" na gostovanju u prestonici dalo je pedesetak navijača kluba sa severa Bačke.

Posle ovog poraza Spartak je ostao na 14. poziciji (od 16) sa 23 boda, jedan više od Jagodine, dva od Rada. U narednom kolu, posle reprezentativne pauze, Spartak 2. aprila dočekuje Radnički iz Niša.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 2919
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.