• Pregleda: 4265

Termoizolacija u Geronotološkom centru

Ugovor koji podrazumeva uvođenje termoizolacije na objekat gerontološkog centra Dom "Dudova šuma" su potpisali vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Subotica, Petar Balažević i Miroslav Atić, direktor firme „Yumol“, čiji radnici će biti angažovani na ovom poslu. Radovi počinju u ponedeljak a rok za postavljanje je tri meseca.
Termoizolacija u Geronotološkom centru

Vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Subotica, master pravnik Petar Balažević, rekao je da je sa izvođačem radova utvđen dinamički plan aktivnosti na realizaciji ovog projekta. „Rok za izvršenje radova je osamdeset devet dana. Postavljanje skela kreće u ponedeljak i ulazimo u realizaciju projekta. Svaki projekat energetske efikasnosti dovodi do uštede u novcu a ta ušteda može da se usmeri na druge potrebe naših korisnika. U tom smislu, očekujemo da ćemo rasterećenjem troškova grijanja, omogućiti kvalitetniju uslugu u domu“ - rekao je Balažević.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, rekao je da su svi projekti razvojnog tipa, pogotovo koji podrazumevaju podizanje energetske efikasnosti u celoj Srbiji jedan od zahteva Evropske unije. On je najavio predstojeće izmene zakona o socijalnoj zaštiti, „Svakako ćemo konsultovati stručne radnike iz ustanova, da sve ono što smo detektovali kao nešto što treba menjati, pre svega dođe iz ustanove i da bude stručno potkrepljeno“ - rekao je Ivanišević.

Zamenik direktora Fonda za kapitalna ulaganja, Bela Bodrogi, rekao je da je u toku veliki projekata koje Fond pomaže. „Projekat koji podrazumeva termoizolaciju Doma Dudova šuma vrednosti je skoro sedam miliona dinara, a površina je preko tri hiljade stosedamdeset kvadratnih metara, koji će biti termoizolovani sa stiroporom od deset centimatara. Fond će i dalje podržavati sve projekte koji su usmereni prema energetskom korišćenju i boljem energetskom iskorišćavanju i uštedi energije“ - rekao je Bodrogi.

Vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Subotica, master pravnik Petar Balažević, rekao je još da Gerontološki centar Subotica učestvuje sa svojim projektom uslugama vaninstitucijonalne zaštite U susret potrebama korisnika, za koji je Grad Subotica izdvojio milion i šesto osamdeset sedam hiljada dinara za ovaj projekat. Angažovano je devet osoba, od toga jedna medicinska sestra i osam kućnih pomoćnica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

15
jelena Odgovori
ne daj bože neka žena da vam sedi tu, ili da bude na rukovodećim pozicijama. samo muškarci. patrijarhat vlada i dalje. jednakost polova!
abc Odgovori
prestrasno
Igy Odgovori
Šta fali muškarcima? :)
Jelena, ne kažem da niste u pravu jednim delom, ali da bih uspostavio balans ovde na komentarima moram da napišem da "ženska emancipovanost" sve prisutnija ovih godina nije donela sve samo pozitivne stvari. Uz svo poštovanje ženskoga roda...
jelena Odgovori
@Igy

moj komentar nije protiv muškaraca već protiv dominacije jednog pola. isto bih rekla da su žene te koje sede masovno na rukovodećim pozicijama. muškarci i žene su u osnovi jednaki u svojim pravima i mogućnostima, to ima i zakonski okvir, ali se u praksi ne dešava često da se i poštuje.

iz čega ste izvukli zaključak o ženskoj emancipaciji i tome da ona nije ništa dobro donela? površan je mislim da je to velika glupost zasnovana na predrasudama, a ne na konkretnim podacima ili argumentima.

žene i muškarci su jednaki. koliko god vam vreme u kom smo prethodno živeli govorilo da je muškarac jači, sposobniji, bolji i da žena treba da mu bude podređena čak i u smislu da se podrazumeva da će ona da postavi sto za ručak ili da opere detetu guzu.
punisher Odgovori
eh tu se uzima lova
komanc Odgovori
Master pravnik u 50 i nekoj. Pa sta je radio prethodni deo zivota? Sto ne zavrsi pravo sa 20 i nesto, kao sav normalan svet?
kojot Odgovori
Варјача,пегла и метла...
Maxi Odgovori
koji likovi. propadamo
lancanik radi Odgovori
Umesto što se ovde čapate oko polova bolje da zapazite lanac koji se ovde povezao:
-> Bunford Tivadar, vlasnik Masterplasta, lokalni proizvođač stiropora koji će se ugrađivati i predsednik gradskog odbora SVM -> Bela Bodrogi zaslužan član SVM, zamenik direktora fonda za kapitalna ulaganja ( koje mesto je ranije pripadalo Lazi Duliću iz DS a sada u nepostojećoj novoj stranci Tadića ) -> Imre Kern istaknuti član SVM, sekretar u državnom ministarstvu građevinarstva i investicija .... treba li šta još reći ili će umeti svako da skonta koji su tu IMT ( imal mene tu ) faktori u pitanju ?!
wecker Odgovori
Pozdrav za Jelenu i Igy- a.
Ali da se vratimo na clanak. Zavrsetkom ovih radova... stice se uslov za
privatizaciju ovog objekta pansionskog tipa pretezno samofinansirajuceg nacina poslovanja.
Druga dva objekta u sklopu Ger. centra kojima je grad osnivac (Dom za negu (ul.27 Mart) i
Dom za odrasla lica (ul. Cikos Bela) ostaje i dalje u sklopu socijalne zastite.
jado Odgovori
Jadna li si mi Subotice, kad i dalje jedan pendrek efemdija vodi bilo kakvu reč u gradu.fffuuujjjj
bona fide Odgovori
Sjasio Kurta, uzjasio Murta.
Mislio sam da cemo bar jedno vreme biti oslobodjeni od Gerontoloskog jer je otisao Dzej. Ali jok.
Izgleda da je neko rezervisao sebi mesto za stare dane pa uporno gura ovu stvar.
fedor Odgovori
Evo nama ponovo magacionera, pojacan sa pendrek boys...
josa Odgovori
zasto master pravnik ne prica o otpremnini sto je digao od 13 000 eur?samo jos neko da kaze da srbija nije zemlja mogucnosti od policajca pozornika do direktora skoro svih jp,do master pravnika
Potlot Odgovori
E moj Aticu, sta ces ti u ovom drustvu...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.