Komentara: 0
Pregleda: 2487
Foto

Tenis: Janković i Maksimović najuspešniji na VIII memorijalu "Jovan Kukaras"

05.09.2020. u 11:57h
Izvor: Subotica.com  / Teniski savez Srbije
Međunarodni U14 memorijal "Jovan Kukaras", osmi po redu, održan je od 31. avgusta do 4. septembra na terenima u Dudovoj šumi. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto osvojili su Iva Janković (SRB) i Marko Maksimović (BIH).
Tenis: Janković i Maksimović najuspešniji na VIII memorijalu "Jovan Kukaras"

Na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi održan je osmi memorijal "Jovan Kukaras", koji se organizuje u znak sećanja na istaknutog teniskog radnika koji je dvadeset godina obavljao funkciju predsednika Tenis kluba „Spartak“, odnosno devetnaesti po redu turnir iz kalendara Tennis Europe (ITF) u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake.

Pobednički pehar u konkurenciji devojčica osvojila je Iva Janković (SRB) koja je u finalu posle velike borbe savladala Anu Savković rezultatom 4:6, 6:2, 7:5. U polufinalu Iva je bila bolja od Tare Mihaljević rezultatom 6:1, 6:0, dok je Ana pobedila prvog nosioca takmičenja, ruskinju Mariju Masianskaju rezultatom 6:0, 1:6, 6:4.

Tenis: Janković i Maksimović najuspešniji na VIII memorijalu "Jovan Kukaras"

Kod dečaka naslov šampiona poneo je Marko Maksimović (BiH) salvadavši u finalu Nikolu Lulića (SRB) rezultatom 6:1, 6:0. U polufinalu Marko je pobedio Aleksandra Daskalovića (SRB) rezultatom 6:3, 7:5, dok je Nikola bio bolji od Rumuna Raresa Teodora Pieleanua 6:3, 6:3.

Na pobedničko postolje u ženskom dublu stala je češko-nemački par Nela Linhartova, Nastasija Nesterović koje su u borbi za tron pobedile belorusko-srpski par Marija Kolas, Teodora Kostović rezultatom 6:2, 6:2.

Tenis: Janković i Maksimović najuspešniji na VIII memorijalu "Jovan Kukaras"Tenis: Janković i Maksimović najuspešniji na VIII memorijalu "Jovan Kukaras"

U muškom dublu trijumfovao je srpski par Nikola Jović, Nikola Lulić pobedivši u finalu rumunski par Rares Teodor Pieleanu, Tudor Tibelea 6:4, 6:4.

Kao i na drugim sportskih takmičenjima proteklih nekoliko meseci zbog mera borbe protiv korona virusa ni na ovom nije bilo dozvoljeno prisustvo publike, što je u onemogućilo ljubitelje tenisa da gledaju perspektivne igrače iz više evropskih država.

Tenis: Janković i Maksimović najuspešniji na VIII memorijalu "Jovan Kukaras"

Tehnički organizator turnira je bio TK "Spartak", uz podršku Teniskog saveza Srbije.

Izvor: Subotica.com / Teniski savez Srbije
Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale Tenis: Memorijalni U14 turnir "Jovan Kukaras" - finale
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2487

Povezana vest

Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir do 14 godina

teniski turnir

tenis klub spartak

memorijal jovan kukaras

međunarodni teniski turnir

tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.