• Pregleda: 2187

Temišvarsko lutkarsko pozorište juče odigralo predstavu za subotičke mališane

U okviru protokolarne saradnje sa Dečjem pozorištem Subotica, juče je Lutkarsko pozorište iz Temišvara odigralo predstavu „Lepotica i zver“ za subotičke mališane. Saradnja dvaju pozorišta uspostavljena je prošle godine na inicijativu Temišvarskog teatra, a osim sa njima Dečje pozorište Subotica ima potpisanu protokolarnu saradnju sa još 3 pozorišta koja se bave umetnošću za decu.
Temišvarsko lutkarsko pozorište juče odigralo predstavu za subotičke mališane

Lutkarsko pozorište iz Temišvara juče je na sceni Dečjeg pozorišta odigralo predstavu „Lepotica i zver“ u koju je utkana priča o gradu Temišvaru. Ovom predstavom su subotički mališani imali priliku da saznaju nešto o Temišvaru kroz čuvenu priču o lepotici i zveri.

Poseti kolega iz Temišvara prethodila je poseta Dečjeg pozorišta Subotica koji su za srpsku publiku u Temišvaru odigrali predstavu „Crvenkapa“. Uspostavljanjem protokolarnih saradnji zbližavaju se kulture, države i uviđaju društveni problemi. Za predstave koje se igraju u okviru ovakvih saradnji ne naplaćuje se ulaznica.

Dečje pozorište Subotica ima potpisanu protokolarnu saradnju sa dečjim pozorištima iz Temišvara, Segedina, Osijeka i Skoplja.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.