Komentara: 1
Pregleda: 8637

Tavankutski festival voća u subotu

11.10.2016. u 20:48h
Izvor: Subotica.com
Šesti po redu Tavankutski festival voća biće održan u subotu na Etno salašu „Balažević“. Organizator festivala je HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta.
Tavankutski festival voća u subotu

Manifestacija čiji je cilj promocija proizvoda od voća, tradicionalnih specijaliteta i starih zanata će trajati od 10 do 16 časova. Svečano otvaranje zakazano je za 11 časova.

- Od 11 časova će nastupiti domaćini HKPD „Matija Gubec“, Bunjevački kulturni centar iz Tavankuta i deca iz OŠ „Matija Gubec“. U 13 časova će biti organizovan ručak, pa će posetioci moći da probaju tradicionalna bunjevačka jela kao što su gulaš, pivčiji paprikaš, pasulj... Među izlagačima će biti hemijske kuće, poljoprivredna gazdinstva, naše slamarke, a posetiocima ćemo ponuditi i razne jesenje specijalitete - kaže Lidija Sarić, predsednica Organizacionog odbora Festivala.

Ovogodišnji festival je, prema rečima Dubravka Bilinovića iz HKPD „ Matije Gubec“, kruna svih projektnih aktivnosti koje su bile usko vezane za tematiku poljoprivrede i voćarstva.

- U saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom smo početkom godine imali seriju stručnih predavanja na temu ratarstva, zaštite bilja, agroekonomije pa čak i stočarstva - podseća Bilinović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8637
Povezane teme

tavankut

festival voća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.