Komentara: 29
Pregleda: 5544

Taktilne table na ulazu u Gradsku kuću i zgradu PIO fonda

27.03.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Sve značajnije ustanove u Subotici treba da budu pristupačnije osobama sa invaliditetom, a prvi korak koji će biti urađen je postavljanje taktilnih table na ulaz u Gradsku kuću i zgradu PIO fonda – najavio je Zoran Đorđević, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, prilikom današnje posete našem gradu.
Taktilne table na ulazu u Gradsku kuću i zgradu PIO fonda

Ministar Đorđević sastao se danas sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, a potom posetio Udruženje slepih i  slabovidih Subotice.

- Zadatak ministarstva je obilazak ovakvih udruženja širom Srbije, da vidimo u kakvim uslovima rade i šta im je potrebno, jer se dosta razlikuju informacije koje imamo od realnosti na licu mesta. Ovo  udruženje ima problem sa prozorima, jer je zgrada stara i zakonom zaštićena, a mi ćemo ga rešiti što je brže moguće – obećao je ministar Zoran Đorđević. – Osobama sa invaliditetom je od velikog značaja pristupačnost i bitniji objekti u gradu moraju da im budu pristupačni i dostupni. Moraju da imaju taktilne table na ulazu, kako bi osobe sa invaliditetom, ako dođu sane, znale kuda da idu I na koja vrata da pokucaju. To će za početak biti u Gradskoj kući i zgradi PIO fonda, kasnije I na drugim ustanovama.

Iako nije obišao druga udruženja, ministar je istakao da svi oni imaju podršku resornog ministarstva, te da će raditi na rešavanju i njihovih problema.

Udruženja i ustanove koje okupljaju osobe sa invaliditetom nije zaboravio ni Grad, iz čijeg se budžeta svake godine izdvaja više sredstava za oblast socijalne zaštite.

- Grad Subotica ulaže dodatne napore da pomogne ranjivim pojedincima koji ne mogu da obezbede osnovne uslove za život, bilo da je to zbog bolesti, invalidnosti ili starosti. Svake godine povećavamo davanja iz budžeta za oblast socijalne zaštite, tako da je u odnosu na 2018. ta stavka veća za oko pet odsto i iznosi oko 334 miliona dinara, a siguran sam da ćemo tim tempom I nastaviti – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Pre pola godine, zajedno sa našim prijateljima iz udruženja uspeli smo da nađemo sredstva za renoviranje kancelarije kao i da finansiramo sportske aktivnosti njihovih članova.

Poseta ministra I čelnika grada članovima Udruženja slepih i slabovidih veoma znači i budi im nadu da neće  biti skrajnuti deo zajednice.

- Velika mi je čast da u našem udruženju pozdravim našeg resornog ministra i zahvalni smo što smo imali priliku da njemu i našem gradonačelniku predočimo sve naše probleme i potrebe. Član sam ovog udruženja već 50 godina a ovo je prvi put da je neki ministar došao da nas poseti i da nam pokaže da osetimo da nismo na marginama ovog društva – ističe Veso Avram, predsednik Udruženja slepih i slabovidih Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 5544
Povezana vest
Povezani albumi
Povezane teme
bogdan laban udruženje slepih i slabovidih subotica slepi i slabovidi zoran đorđević
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.