• Pregleda: 2423

Udruženju slepih i slabovidih novi lap top, digitalne knjige i uređaj za čitanje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, posetio je Udruženje slepih i slabovidih u Subotici kako bi ispunio obećanje koje je dao prilikom prethodne posete i uručio im laptop računar, 30 digitalnih knjiga i dejzer - uređaj za čitanje, saopšteno je iz tog Ministarstva.
Udruženju slepih i slabovidih novi lap top, digitalne knjige i uređaj za čitanje

Kako se navodi u saopštenju, Zoran Đorđević je istakao da se Ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji, kroz razvijanje partnerskog odnosa sa udruženjima osoba sa invaliditetom i pružanje finansijske i stručne podrške.

Kako je rekao, cilj obilazaka svih ustanova koje brinu o osobama sa invaliditetom jeste da se bolje sagledaju uslovi u kojima ove osobe žive i pronađu najbolji načini za njihovo unapređenje.

- Tokom prethodne posete Udruženju u Subotici, članovi su nam predočili šta je to što im je potrebno kako bi se unapredili njihovi uslovi života. Pomoću knjiga, uređaja za čitanje i laptopa, članovi Udruženja moći će da se edukuju, razonode i da zajedno provedu vreme. Ministarstvo je tu uvek da pomogne u skladu sa mogućnostima i trudićemo se da, kao i do sada, i u narednom periodu pružimo podršku svim udruženjima osoba sa invaliditetom u Srbiji - rekao je Đorđević.

Predsednik Udruženja slepih i slabovidih, Veso Avram, zahvalio se Đorđeviću na poseti, istakavši da su podrška Ministarstva i napor koji ministar ulaže za stvaranje boljih uslova života osoba sa invaliditetom ovom udruženju od velikog značaja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
petro Odgovori
E ovo je ok. obecas i posle par nedelja ispunis. Ovo podrzavam.
Овца за шишање
Кад учиниш добро дело не релативизуј га самохвалисањем!
Nikolaus Odgovori
LEP GEST, tako treba. Humano
C Odgovori
Baš si se pretrgli, zbirna vrednost <100.000 din
Đorđe Pereš Odgovori
Pozdravljam gest.Svaka pomoć deci i odraslima koji su dovoljno kažnjeni svojom bolešću, definitivno ovo znači mnogo više nego što mi možemo zamisliti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.