Komentara: 5
Pregleda: 10334

Taksi usluge od 5 do 17 časova, putnici da se pridržavaju propisanih mera

23.03.2020. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Prilikom korišćenja taksi usluga, putnici treba da sednu na zadnje sedište, da ukoliko imaju koriste zaštitnu masku i rukavice, kao i da komunikaciju sa vozačem svedu na minimum, kako zbog sopstvene, tako i zbog bezbednosti samog vozača.
Taksi usluge od 5 do 17 časova, putnici da se pridržavaju propisanih mera

Većina Taksi udruženja u Subotici pruža usluge prevoza sugrađanima u periodu od 5 do 17 časova, dok za vreme trajanja policijskog časa nemaju dozvolu za rad. Kažu da se tarife nisu menjale, ali da preduzimaju sve mere koje su propisane u cilju zaštite bezbednosti vozača i putnika.

- Radićemo iako bude bilo slobodno samo dva sata za nabavku, mi ćemo raditi dva sata jer smo služba koja ne može da stane, pogotovo sada kada je gradski prevoz obustavljen - kažu iz Omega taksija.

- Nikakvih promena nema u pogledu tarifa, jedino što se menja je radno vreme udruženja, pa tako sugrađanima pružamo uslugu od 5:30 do 16:30 časova - kažu iz Yu taksija.

- Putnicima se savetuje da prilikom korišćenja taksi usluga sednu na zadnje sedište, da ukoliko imaju nose zaštitne maske i rukavice, kao i da komunikaciju sa vozačem svedu na minimum, kako zbog sopstvene, tako i zbog bezbednosti vozača. Takođe, sprovodimo mere zaštite po uputstvima, što znači da dezinfikujemo ruke, rukohvate automobila i druge površine koje putnici koriste prilikom ulaska i izlaska iz vozila nakon svake vožnje - objašnjavaju iz Meče taksija.

Nakon što je među pojedinim Taksi udruženjima u Srbiji pokrenuta inicijativa da se medicinski radnici prevoze besplatno na posao i sa posla, iz Taksi udruženja u Subotici kažu da još nije bilo takve inicijative u našem gradu, kao i da bi ona bila moguću jedino u slučaju dogovora sa lokalnom samoupravom.

- Obim posla je smanjen, grubo rečeno, za sigurno 90 odsto i nama je sad najveća briga da li ćemo uspeti da pokrijemo tekuće troškove što se tiče poreza i doprinosa, održavanja automobila i sve ostalo. Ne verujem da smo u stanju da ponudimo nekome potpuno besplatne usluge prevoza, jer je to finansijski vrlo teško. Ako bismo to radili u saradnji sa lokalom samoupravom, da nam se makar pomogne oko troškova za gorivo, onda bismo rado prihvatili da pružimo besplatne usluge ne samo zdravstvenim radnicima, nego svima koji su na dužnosti za vreme vanrednog stanja i ukoliko bude takvih predloga od lokalne samouprave, mi ćemo to prihvatiti - poručuju iz Meče taksija.

Iz Taksi udruženja podsećaju građane da sve informacije o radnom vremenu mogu dobiti i putem dispečerske službe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 dana
Komentara: 5
Pregleda: 10334

Povezane vesti

Povezane teme

taksi

taksi udruženje

taksi prevoz

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.