Komentara: 12
Pregleda: 7786

Tako blizu, a tako daleko - odbojkašice Spartaka poražene od Crvene zvezde (0:3)

24.04.2013. u 21:57h
Izvor: Wiener Städtische liga
Večeras u hali sportova sve se namestilo da mlade i hrabre odbojkašice Spartaka podignu trofej namenjen šampionu Srbije, prelep sportski ambijent i snažna podrška domaćim odbojkašicama ipak nisu bili dovoljni da se učini taj poslednji korak pa se za dva dana igra odlučujuća utakmica u SC "Šumice". ŽOK "Spartak" je poražen u prepunoj Hali sportova sa 0:3.
Tako blizu, a tako daleko - odbojkašice Spartaka poražene od Crvene zvezde (0:3)

Crvena zvezda je slavila u četvrtom meču finala plej-ofa protiv NIS Spartaka u Subotici i na taj način izborila majstoricu. Peti susret, koji će odlučiti o prvaku Viner štetiše Super lige biće igran u hali „Šumice”, u petak od 18 časova, naravno uz TV prenos na Drugom programu Javnog servisa.

Šampion je preživeo i spasao meč loptu Spartaka za prvu istorijsku titulu domaćina. Sjajno je Crvena zvezda odigrala u fantastičnom ambijentu prepune hale „Dudova šuma”, u još jednom meču za odbojkaške sladokusce.

Presudila je bolja igra Beograđanki u završnici setova, posebno prva dva kad je Spartak propustio ogromnu prednost. Sagorele su domaće, koje nisu iskoristile 20:15 u prvom, potom 22:18 u drugom periodu. Bile su u egalu u trećem setu (22:22), ali nisu izdržale do kraja.

Tako blizu, a tako daleko - odbojkašice Spartaka poražene od Crvene zvezde (0:3)

Domaće su nošene sjajnim navijačima bolje otvorile utakmicu i povele sa 13:9. Zvezda se na trenutak vratila blokom Jovane Stevanović i kontrom Mine Popović (15:14), ali su Subotičanke ponovo zaigrale na visokom nivou i došle do već pomenutih 20:15.

Nije im to bilo dovoljno, Zvezda se nije predavala, malo po malo je topila prednost, a najzaslužnija za to je bila Nikolina Lukić, koja je imala sjajnu seriju servisa. Crveno-bele su za tili čas prešle u vođstvo (22:21), ali su nešto kasnije prvu set loptu imale domaće (24:23), posle kontre Helić.

Prvu i jedinu priliku u ovom setu za Subotičanke spasila je lucidnim „kuvanjem“ Julija Milović, a odmah potom je blokom Jovana Stevanović donela set loptu crveno-belima. Ista igračica je i rešila set, preciznom kоntrom – 26:24.

Još više uzbuđenja u drugom periodu. Često su se rivalke smenjivale u prednosti, pa je tako Zvezda vodila sa 8:6, potom je Spartak imao 13:9, nešto kasnije i 19:15. Bilo je i 22:18 za domaće, ali je usledila dramatična završnica.

As Nikoline Lukić naterao je Damira Petkovića da zatraži tajm-aut (22:20), ali je Zvezda posle toga vezala još tri poena i prešla je u vođstvo (23:22). Imale su crveno-bele i prvu set loptu, kasnije još dve prilike, ali se Subotičanke nisu lako predavale.

Tako blizu, a tako daleko - odbojkašice Spartaka poražene od Crvene zvezde (0:3)

Spartak je čak uspeo da preokrene i povede sa 27:26 posle kontre Tatjane Matić, a propustile su ukupno tri set lopte, jednu je blokom zaustavila Mina Popović. Četvrta prilika za Zvezdu je došla posle novog asa Lukićeve (30:29), koju je iskoristila Bjelica – 31:29.

Zanimljivo je bilo i u trećem setu. Spartak je vodio sa 16:14, Crvena zvezda je uspela da preokrene u završnici i da se odlepi na tri poena viška (21:18). Naravno, nije moglo bez uzbuđenja, Subotičanke su izjednačile (22:22), ali je tu bio kraj njihovog otpora u ovom susretu.

Stvar je u svoje ruke preuzela Ana Bjelica, najbolji poenter Viner štetiše Super lige, koja je najpre iskoristila napad, potom je odservirala as na Alеksandri Cvetićanin, a na kraju je završila meč sjajnom kontrom – 25:22.

NIS Spartak – Crvena zvezda 0:3
(24:26, 29:31, 22:25)

Tako blizu, a tako daleko - odbojkašice Spartaka poražene od Crvene zvezde (0:3)

Dvorana: „Dudova šuma”
Gledalaca: 1.550
Sudije: Mirko Janković (Niš) i Predrag Balandžić (Beograd)
Trajanje meča: 95 minuta

Rezultat u seriji: 2:2

NIS SPARTAK: Raonić 10, Memišević (libero), Trnić 7, Cvetićanin 6, Helić 17, Vujčin. Antanasijević, Medić 8, T. Matić 11, Radakov, Oluić, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković.

CRVENA ZVEZDA: Budrović, Marinković, Popović 10, Simić, Pušić (libero), Vojnić-Purčar, Bjelica 14, Stevanović 11, Kubura, Kecman 11, Lukić 12, Milović 4. Trener: Ratko Pavličević.

Izvor: Wiener Städtische liga
Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a) Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a) Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a) Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a) Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a) Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a) Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a) Odbojka (Ž): Spartak - Crvena zvezda (4. utakmica finala playoff-a)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 dan
Komentara: 12
Pregleda: 7786
Povezane teme

odbojka

ženska odbojka

žok spartak

odbojkaški klub crvena zvezda

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.