Komentara: 59
Pregleda: 5983

SVM predstavio izborni program

14.02.2014. u 15:32h
Izvor: RTV City
Izborni program SVM-a će se zasnivati na rešenjima koja se odnose na zaštitu manjinskih prava, razvoj poljoprivrede i poboljšanje sistema socijalne i zdravstvene zaštite. Takođe, ključno pitanje je status Vojvodine i približavanje EU.
SVM predstavio izborni program

SVM će na predstojećim izborima izaći pod rednim brojem pet a potpisi za listu su prikupljeni u rekordnom roku u 60 vojvođanskih naselja što je dokaz izuzetne organizovanosti i stabilnosti najveće mađarske stranke u Srbiji. Izborni slogan SVM-a glasi „Hrabro, ali odgovorno“ jer to odražava političko delovanje ove stranke.

„Naš izborni program je mađarski program. To znači da zastupamo interese, pre svega, vojvođanskih Mađara jer smo mi manjinska mađarska stranka. Naš program je istovremeno i građanski program jer u odnosu na generalna pitanja, na pitanja van pitanja koja su interesantna za manjinske zajednice, zastupamo stavove koji su građanskog kvaliteta.“, istakao je Ištvan Pastor, predsednik SVM.

Politika mora da se okrene građaninu, a glavne teme u kampanji koje će to i omogućiti su ekonomski i ruralni razvoj. Balint Pastor ističe da SVM ima spremne predloge za buduću Vladu a njen zadatak nije da otvara radna mesta već da stvara dobar ambijent za investicije.

„Zadatak države jeste da stvori ambijent u kome će investitori smatrati da je najnormalnije da ulažu svoj kapital u Srbiju. Ono što mi smatramo bitnim jeste da u mnogo većoj meri pomaže infrastrukturne projekte na ovim prostorima.“, rekao je Balint Pastor (SVM).

SVM predstavio izborni program

Potrebno je osnovati zdravstvenu službu za pomoć starijima budući da to nalaže demografska slika Srbije. Poljoprivrednici moraju da budu uključeni u sistem penzijskog i zdravstvenog osiguranja prema veličini poseda koji obrađuju i prihoda koje od svoje proizvodnje ostvaruju. Pastor navodi da je poznat stav SVM-a da se isti uslovi moraju omogućiti domaćim i stanim kupcima povodom najavljene prodaje zemljišta a da se mora voditi računa o tome da onaj ko zemlju kupi ovde živi i da je obrađuje.

„Smatramo da se radi o prirodnom bogatstvu i da se to ne može prodati u bescenje i da poljoprivredni proizvođač iz Vojvodine i Srbije mora da bude zaštićen u odnosu na „nelojalnu konkurenciju“.“, ističe Balint Pastor.

Integracija Srbije u EU je jedan od najvažnijih procesa a država zato mora da sprovede sve što u Ustavu i zakonima piše o manjinskim pravima. SVM će insistirati da i druge manjinske partije budu iskrene i umerene a nema mesta ekstremnim idejama i zloupotrebi pitanja koja mogu ugroziti proces intergracije.

Status Vojvodine je pitanje koje se mora rešiti kako bi pred domaćom i stranom javnošću pokazali da u Srbiji funkcioniše pravna država.

„Zastupamo stav da Vojvodina kao autonomna pokrajina uživa zakonodavnu, izvršnu, i delimično, sudsku vlast i ta odrednica jasno stoji u našem izbornom programu.“, izjavio je Laslo Varga (SVM).

Izvor: RTV City
Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Predstavljanje izbornog programa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 59
Pregleda: 5983
Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

parlamentarni izbori

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.