• Pregleda: 3653

SVM, DSVM i SMJ zajedno na izbore

U nastavku prenosimo saopštenje Press službe Saveza vojvođanskih Mađara.
SVM, DSVM i SMJ zajedno na izbore

Na inicijativu Ištvana Pastor, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara u Novom Sadu 29. januara 2016. godine nastavljeni su pregovori započeti 18. januara tekuće godine između Saveza vojvođanskih Mađara, Demokratske Stranke vojvođanskih Mađara i Stranke Mađarskog Jedinstva.

U zajedničkom saopštenju ove tri stranke obaveštavaju javnost da su sa današnjim danom uspešno završili pregovore. Ištvan Pastor, Bela Čorba i Zoltan Smieško su se dogovorili da će sa usaglašenim programom ove tri stranke zajedno nastupiti na predstojećim izborima u 2016. godini, i o tome će sklopiti koalicioni sporazum.

U pregovorima su se ove tri stranke jasno dogovorile i o tome, da u narednom periodu ne žele da proširuju ovu koaliciju ni sa jednom drugom strankom Mađara, niti sa bilo kojom civilnom organizacijom koja preferira da ima partijska obeležja, ali će istovremeno učiniti sve kako bi u ovoj koaliciji zastupali sve slojeve zajednice Mađara u Vojvodini – uključujući i civilnu sferu. 

Zajednički prihvaćen i proklamovan cilj ove koalicije je da mobiliše pripadnike zajednice Mađara u Vojvodini radi maksimaliziranja broja glasova, jer nacionalnoj zajednici koja živi u manjinskim uslovima, samo jako izražena politička snaga može obezbediti opstanak na rodnoj grudi, i to uz istovremenu snažnu podršku Vlade Matice, kao i racionalnog i delotvornog dijaloga sa većinskim narodom, koji se oslanja na autentičnom predstavljanju interesa Mađara u Vojvodini na svim nivoima, počev od lokalnih samouprava, pa sve do Republičke skupštine.  

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

20
Svarovski Odgovori
Koje deo SVM-a, DSVM-a se dogovorio? Da Pastor, Balint Pastor i jos tri pastora budu prvi 5 na listi za republičke izbore...
štaraditebre Odgovori
"Opstanak na rodnoj grudi"?! Kakva bedna demagogija! Jeste da je svaka politička kampanja manipulacija najgore vrste, ali ovo je dno dna. Ko upošte dovodi u pitanje opstanak Mađara bilo gde? Čemu tolika tragika? Rodna gruda, kako to bombastično zvuči.
jacemkazem Odgovori
Zna da sam nema nikakve sanse pa se sad udruzio sa ostalima o kojima do sada nije hteo ni da cuje. Za njega se ne cudim samo za ove dve partije. Zar su zaboravili minule godine?
Magyar Odgovori
Pastor,Smeško i Čorba....koija ekipa,jos samo Štrumpf fali.
panonski čamac Odgovori
Glas za SVM = Glas za SNS. Šurovali su sa Miloševićem, šurovali su sa DS, a sada sa SNS - bivšim radikalima. Zar nema nijedna Mađarska stranka u Subotici koja ima kičmu?
Veteran Odgovori
A pokret mađarske nade,nema,šta je to sad?
Vesko Odgovori
Misle da budu najjaca lista za izbore, u smislu izreke "tri losa, ubise Milosa".
maslacak Odgovori
znaci madjarski pokret i dzvm otpadaju iz saradnje .
AlwaysUltra Odgovori
VMS i narednih 30 godina !!

p.s. Bolje ocito nismo ni zasluzili !
hej haj Odgovori
ove tri stranke bi da ujedine madjare ali nikako ne i one madjare koji nisu iz ove tri navedene tj .dzvm i madjarski pokret nikako ne dolaze u obzir ni kao civilna organizacija. to je taj dvolicni karakter hocu a necu
veliki strucnjak Odgovori
opet neka prevara...
DAD Odgovori
ako zelite da madjari ostanu u Vojvodini, pa nemojte im davati madjarske pasose da begaju u EU. Budimpesta je kriva sto je dala pasose ovdasnjim Madjarima i nemojte da lazete da vas mi ostali gradjani ugnjetavamo. Sramota!!!!!!!
joška Odgovori
A šta je sa mađarskim pokretom? Mladim ljudima. Našom budućnošću. Vi penzioneri idite u pernziju i ljuljajte unuke. Penzioneri: Pastor, Veljković, Bajić, Radić, Todosijević . . . Vać 25 godina živite na grbači subotičana.
Vesko Odgovori
SVM se namrsio na fotelje, od gradskih pa do republickih.
kukac Odgovori
Kao da smo mi ostali Madjari šugavi a samo porodica Pastor prava. Neće to tako olako proći. Dosta je dominacije jedne porodice nad svim Madjarima!
Pajo Odgovori
Pa pokret su osnosvali izdajnici svoje nacije! Oni su gori od onih magyara koji su u Snsu! Nezamislivo je reci velikom magyaru Pastoru Neslazem se ! I moj greh je sto odmah nisam istupio iz tojih redova kada sam dobio spisak u Novoj Crnji na koga trebam da glasam! Doduse jako su brzo bili prebrojani glasovi ! E sad kazes zasto tada nisam prico nego sada! Imas pravo! Kazes nemoze nacija da izdrzi dve stranke i da pravimo razdvajanje nacije imas pravo ! Ugasi Svm i spasi naciju! A to da ti imas odnos sa Vucicem sa jedne strane a s druge sa Viktorom to se nmze za cas promeniti ljubav veoma brzo nestaje!
brzi Odgovori
za pastora nije svaki madjar jednak jer on bira drustvo sami onih madjara sa kojima on moze da manipulise.sad je konacno jasno rekao ko mu odgovara a ko ne. To je zalosno da takav covek koji pravi razlike medju madjarima vodi naj vecu madjarsku stranku.
ja sam Odgovori
Meni su SVM bili stranka ciji program i stavovi su bili najblizi EU. Ali zadnjih godina sam video da misle samo za sebe . Neverovatno kakve lopove imaju u svojim redovima. Ma kakva EU , prodali bi sve za pare !!
srki Odgovori
ako je VMS jedna stranka koja prvenstveno zastupa interese madjara; treba da ima svoj politicki pravac a ne da se slepa uz vlast koja je aktuelna; nego da gleda da u svakoj narednoj vlasti bude mesta za madjare ravnopravno kao i svi narodi i narodnosti procentualno u lokalu a ne kao sada da su madjari marginalizovani .
styx Odgovori
sve je isto kao i kod ostalih partija.Cemu ova nervoza?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.