Komentara: 20
Pregleda: 4189

SVM, DSVM i SMJ zajedno na izbore

29.01.2016. u 18:22h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
U nastavku prenosimo saopštenje Press službe Saveza vojvođanskih Mađara.
SVM, DSVM i SMJ zajedno na izbore

Na inicijativu Ištvana Pastor, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara u Novom Sadu 29. januara 2016. godine nastavljeni su pregovori započeti 18. januara tekuće godine između Saveza vojvođanskih Mađara, Demokratske Stranke vojvođanskih Mađara i Stranke Mađarskog Jedinstva.

U zajedničkom saopštenju ove tri stranke obaveštavaju javnost da su sa današnjim danom uspešno završili pregovore. Ištvan Pastor, Bela Čorba i Zoltan Smieško su se dogovorili da će sa usaglašenim programom ove tri stranke zajedno nastupiti na predstojećim izborima u 2016. godini, i o tome će sklopiti koalicioni sporazum.

U pregovorima su se ove tri stranke jasno dogovorile i o tome, da u narednom periodu ne žele da proširuju ovu koaliciju ni sa jednom drugom strankom Mađara, niti sa bilo kojom civilnom organizacijom koja preferira da ima partijska obeležja, ali će istovremeno učiniti sve kako bi u ovoj koaliciji zastupali sve slojeve zajednice Mađara u Vojvodini – uključujući i civilnu sferu. 

Zajednički prihvaćen i proklamovan cilj ove koalicije je da mobiliše pripadnike zajednice Mađara u Vojvodini radi maksimaliziranja broja glasova, jer nacionalnoj zajednici koja živi u manjinskim uslovima, samo jako izražena politička snaga može obezbediti opstanak na rodnoj grudi, i to uz istovremenu snažnu podršku Vlade Matice, kao i racionalnog i delotvornog dijaloga sa većinskim narodom, koji se oslanja na autentičnom predstavljanju interesa Mađara u Vojvodini na svim nivoima, počev od lokalnih samouprava, pa sve do Republičke skupštine.  

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 4189
Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

dsvm

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.