Komentara: 25
Pregleda: 4604

SVM disciplinski kažnjava neposlušne

19.01.2016. u 13:49h
Izvor: Subotica.com
SVM disciplinski kažnjava neposlušne

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara odlučilo je da pokrene disciplinski postupak protiv svih osnivača i članova civilne organizacije „Mađarski pokret“. Kazna sledi i gradonačelniku Jene Maglaiju – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

- Disciplinski postupak neće zaobići ni gradonačelnika Maglaija, ali ga mi nećemo rušiti sa te pozicije, on je sam sebe gurnuo u delikatnu situaciju sa kojom se svakodnevno mora suočavati -  odlučan je Ištvan Pastor, lider SVM. - Odluka „Mađarskog pokreta“ da izađe na izbore je njihovo pravo, ali ona deluje razbijački kada je u pitanju SVM i moramo da pokrenemo disciplinske postupke zbog sopstvene odbrane. Ne može se ići u izbornu bitku a da se čovek stalno osvrće nazad i vreba ko će ga upucati.

Pastor je dodao da je „Mađarski pokret” izašao iz okvira civilne organizacije i postao akter predizborne trke, što se kosi sa onim što su na početku obećali.

- Ubeđen sam da veliki broj članova „Mađarskog pokreta” nije ni znalo, niti upitani da li treba da učestvuje na izborima. Ali to je njihova stvar, mi to ne možemo da tolerišemo – kategoričan je Pastor.

Što se tiče učešća na predstojećim izborima, SVM će na svim nivoima učestvovati samostalno, neće ulaziti u koalicije, ali to ne isključuje saradnju sa ostalim mađarskim strankama.

- Razgovori su započeti sa DSVM i SMJ, njihov tok je obećavajući i nastaviće se narednih dana – istakao je Pastor. Ubeđen sam da ćemo naći zajednički jezik i definisati izborni program iza koga ćemo svi stati. Na republičkom i pokrajinskom nivou bi nastupili pod imenom SVM, a ostale stranke bi podržale tu listu. Što se tiče lokalnih izbora, postoji nekoliko lokalnih samouprava u kojima su ove stranke značajnije priusutne, kao što su Temerin, Bečej, Novi Bečej, Bačka Topola i u tim mestima postoji spremnost za saradnju.

Po njegovom mišljenju, SVM je spreman za izbore a iza njih su postignuti rezultati i program oko koga mogu da okupe biračko telo.

- U izbore nećemo ulaziti sa ambicijom blaćenja i otežavanja već dosta uzavrele političke scene – jasan je Pastor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 25
Pregleda: 4604

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.