• Pregleda: 3093

SVM član Evropske narodne partije

Saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara prenosimo u nastavku u celosti.
SVM član Evropske narodne partije

Savez vojvođanskih Mađara je od 2007. u statusu posmatrača član najveće porodice stranaka, Evropske narodne partije (na engleskom European People's Party, EPP). Radna grupa, odnosno Politička Skupština Evropske narodne partije je 1. i 2. septembra u Briselu razmatrala zahtev SVM-a za pridruženim članstvom, što je najviši mogući rang članstva, koji stranka koja aktivno deluje u zemlji van okvira Evropske unije, može da dostigne.

Na osnovu jednoglasne odluke Političke Skupštine, kao priznanje višegodišnjeg rada, SVM je postao pridruženi član Evropske narodne partije. Na ovaj način se stvorila mogućnost da SVM kao trenutno jedina parlamentarna stranka iz Srbije u ovoj grupaciji, još uspešnije sprovede interese naših građana na evropskom nivou.

Članovi Evropske narodne partije su između ostalih i Fides, odnosno stranke Angele Merkel, Nikole Sarkozija.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

5
student Odgovori
Kasno Janko do Evrope stiže. Kuća gori, a ...
niko Odgovori
ovo je pametan potez bravo za VMS
AlwaysUltra Odgovori
VMS da sprovodi interese gradjana ??? Ako 30 godina sprovode iskljucivo i samo interese sve samoizolovanije nepotisticke bande u samom vrhu te nepogode od partije - tesko da ce ih zanimati bilo sta drugo osim uzimanja dnevnica za ucesce u radu ENP ! Koja mora da je spala na niske grane ako prima to sto sam gore opisao !!
styx Odgovori
srecom misljenje raznih frustriranih zutih botova,niko ne slusa,a SVM je vise nego zasluzeno primljen.I to sa maksimalnom podrskom.
AlwaysUltra Odgovori
styx

Znamo svi njihove "zasluge". Vide se na svakom koraku ove Hiroshime na severu Backe !!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.