Komentara: 15
Pregleda: 6884
Foto

Svetsko prvenstvo i Kup u karateu za vikend u Hali sportova

08.10.2015. u 13:32h
Izvor: Subotica.com
Naš grad će tokom narednih nekoliko dana biti u znaku karatea. Na 23. Svetskom prvenstvu i 8. Svetskom kupu šotokan federacije za vikend će u Subotici okupiti najbolji karatisti sveta koji su se za planetarni skup kvalifikovali na nacionalnim šampionatima. Glavna i najzanimljivija dešavanja biće u nedelju kada će se u katama i borbama nadmetati seniori i seniorke.
Svetsko prvenstvo i Kup u karateu za vikend u Hali sportova

Na Svetskom prvenstvu tokom predstojećeg vikenda nastupiće više od 2.000 sportista iz preko 35 država, a organizatori sa žaljenjem konstatuju da bi taj broj bio i znatno veći da nije bilo krize sa imigrantima.

- "Potrudili smo se da organizujemo šampionat na vrhunskom nivou i sigurni smo da će tako i proteći s obzirom da imamo veliko iskustvo u organizaciji ovakvih takmičenja, zato verujemo da će ovo biti dosad najbolje organizovana karate manifestacija održana u Subotici i Srbiji." - izjavio je Milorad Ćopić ispred Šotokan karate saveza Srbije.

Svetsko prvenstvo i Kup u karateu za vikend u Hali sportova

Na Svetskom prvenstvu potvrđeno je prisustvo klubova i takmičara sa skoro svih kontinenata, iz država kao što su Indija, Nepala Japana, Alžira, Maroka, Azerbejdžana, Rumunija, Velika Britanija, Italija kao i reprezentacija Rusije koja će nastupiti u najjačem sastavu.

Reprezentacija Srbije važi za jednog od favorita šampionata i po rečima Ćopića svi su spremni da posle odlično urađenih pripremnih turnira pokažu svoj maksimum i učine sve da obraduju domaću publiku.

- "Okosnica seniorske reprezentacije Srbije čine takmičari subotičkog Karate kluba Enpi. Od sedam takmičara koliko čini jednu ekipu čak četvorica su iz našeg kluba. U pitanju su kapiten Milan Poledica, Milorad Mijić, Đorđe Vuković i Kemal Rabti, koji su okosnica našeg nacionalnog tima, ali jurišaće i na visoke pojedinačne plasmane" - dodao je Ćopić

Svetsko prvenstvo i Kup u karateu za vikend u Hali sportova

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac izrazio je zadovoljstvo što se jedna ovakva manifestacija održava u našem gradu ističući da pored sportske dimenzije boravak preko 2.000 gostiju iz celog sveta će se dobro odraziti i na turistički segment Subotice i Palića.

- "Svetsko prvenstvo u karateu je nastavak velikih sportskih dešavanja koja su se ove godine održavala u našem gradu i imamo izuzetan interes da takve manifestacije i podržavamo što zbog sportskog što zbog turističkog značaja i promocije našeg grada." - zaključio je Ostrogonac

Svetsko prvenstvo i Kup u karateu za vikend u Hali sportova

Ispred grada obratio se predsednik Skupštine grada Ilija Maravić koji se zahvalio Karate klubu "Enpi" što je kroz organizaciju ove godine omogućio održavanje dva velika međunarodna karate turnira.

- "U našem gradu tokom narednih nekoliko dana boraviće ukupno oko 3.000 gostiju koji su došli u naš grad zbog Svetskog prvenstva, to je velika stvar za ovaj grad, a nadam se da će grad, pokrajina i republika prepoznati ovakve aktivnosti Karate kluba Enpi i da će više i konkretnije podržati njihove aktivnosti u narednom periodu" - istakao je Maravić

Članovi organizacionog odbora Svetskog prvenstva i Svetskog kupa su Bogdan Laban u funkciji predsednika, Ilija Maravić, Srđan Samardžić, Vjekoslav Ostrogonac i Milorad Ćopić.

Svetsko prvenstvo i Kup u karateu za vikend u Hali sportova

Takmičenja počinju u subotu od 8,30 časova, a završavaju se do 13 časova, da bi jedan čas kasnije održano svečano otvaranje.  Od 15 časova počeće pojedinačno SP u katama na ukupno 10 tatamija, od 17  će se održati ekipno takmičenje  da bi se od 18,30 šampionat nastavio borbama u mlađim kategorijama.

Narednog dana takmičenja će započeti seniori i seniorke u ekipnim i pojedinačnim borbama, svečano zatvaranje biće upriličeno od 17 časova,a oproštajna žurka održaće se isto veče u Gentlmen's klubu.

Izvor: Subotica.com
Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu Najava 23. Svetskog prvenstva u karateu
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6884

Povezane vesti

Povezane teme

karate klub enpi

hala sportova

karate

šotokan karate

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.