Komentara: 1
Pregleda: 3593

Najava sportskih dešavanja za vikend

10.10.2015. u 09:10h > 11.10.2015. u 12:02h
Izvor: Subotica.com
Tokom predstojećeg vikenda biće dosta sportskih dešavanja u našem gradu u kojima će učestvovati fudbaleri, košarkašice, rvači, hokejaši na travi, a očekuje nas i Svetsko prvenstvo u karateu koje okuplja preko 2.000 takmičara. Rekreativnu akciju održaće i Planinarski klub "Spartak". Košarkaši i fudbalerke igraju na strani, dok fudbaleri Spartaka svoj naredni meč igraju u sredu. Za ljubitelje kasačkih trka biće zanimljivih dešavanja u nedelju na Hipodromu.
Najava sportskih dešavanja za vikend

Svetsko prvenstvo u karateu (subota/nedelja)

Naš grad će tokom narednih nekoliko dana biti u znaku karatea. Na 23. Svetskom prvenstvu i 8. Svetskom kupu šotokan federacije za vikend će se u Subotici okupiti najbolji karatisti sveta koji su se za planetarni skup kvalifikovali na nacionalnim šampionatima. Glavna i najzanimljivija dešavanja biće u nedelju kada će se u katama i borbama nadmetati seniori i seniorke. Više detalja u povezanoj vesti.

"Trofej Subotice" u fudbalu za mlađe kategorije (subota/nedelja)

U organizaciji Fudbalskog kluba "Subotica" predstojećeg vikenda na terenima stadiona „Nikola Tesla” održaće se drgi po redu turnir „Trofej Subotice”. Na turniru će učestvovati oko 25 ekipa koje će se nadmetati u četiri uzrasne kategorije. Dečaci rođeni 2004. i 2006. godine takmičiće se u subotu, dok će generacije 2005. i 2007. godište snage odmeravati u nedelju tokom celodnevnog programa. Više detalja u povezanoj vesti.

Akcija planinarskog kluba za vikend

Planinarski savezi Srbije i Vojvodine i Železničarski planinarski klub "Spartak" organizatori su 41. Palićkih susreta koji će se održati ovog vikenda. U subotu  su na programu pešačenje na dve staze, u dužini od 12 i 20 kilometara, orijentaciono takmičenje i ako bude zainteresovanih, rekreativni uspon na veštačku stenu. U nedelju je predviđen obilazak ZOO vrta i poseta gradu. Okupljanje je kod restorana "Fontana" na Paliću. Program u subotu počinje u 9,15 časova. Organizator naplaćuje kotizaciju u iznosu od 250 dinara čim se stiče pravo na kuvani obrok u subotu i učesničku knjižicu. Više detalja u povezanoj vesti.

Rvači Spartaka u 2. kolu dočekuju Partizan (subota, 14h)

U subotu u Sali Osnovne škole Majšanski put, odigraće se drugo kolo Rvačke Superlige Srbije u okviru kojeg će rvači Spartaka ugostiti stare rivale, ekipu beogradskog Partizana. Učenici Srete Damnjanovića ubedljivom pobedom u Kragujevcu započeli su novu sezonu, i u sjajnoj atmosferi dočekuju Beograđane. Na strunjaču u subotu će izaći Danijel Nađ u kategoriji do 59kg, Robert Dudaš do 66kg, Mario Štefanek do 71kg, Norbert Čikoš do 75kg, Ervin Penjov do 80kg, Balaž Rehel 85kg i Vujadin Bosnić do 98kg, dok je Bin Roland izostavljen zbog neugodne povrede. Meč između rvača Spartaka i Partizana počinje u 14h.

Fudbaleri Bačke dočekuju ekipu Dunava (subota, 15h)

U 9. kolu Srpske lige grupa Vojvodina na stadionu kraj Somborske kapije, fudbaleri Bačke 1901 dočekuju ekipu Dunava iz Starih Banovaca. U meč sa trenutno drugoplasiranom ekipom na tabeli, subotički crveno beli ulaze osokoljeni pobedom u predhodnom kolu na gostovanju u Zrenjaninu, i maksimalno motivisani da započetu pobedničku seriju nastave pred svojim navijačima. Bačka trenutno zauzima osmu poziciju sa 12 osvojenih bodova, samo tri manje od sutrašnjeg protivnika, odnosno pet manje od aktuelnog lidera na tabeli ekipe Odžaka. Utakmica Bačka 1901 – Dunav Stari Banovci igra se u subotu od 15 časova.

Košarkaši Spartaka večeras igraju u Vršcu (subota, 18h)

Košarkaši Spartaka igraju svoj meč drugog kola Košarkaške lige Srbije u Vršcu protiv istoimenog protivnika. Pobeda u prvom kolu daje krila izabranicima Peđe Borilovića pred gostovanje timu koji je predhodne sezone bio u samom vrhu tabele. Vrščani su sezonu otvorili porazom na gostovanju u Kraljevu gde je domaća ekipa Sloge u uzbudljivoj utakmici trijumfovala sa 76:73. Prošle sezone igrači Vršca savladali su Subotičane u oba odigrana meča, pa je sutrašnji susret prilika plavim golubovima da se osvete za prošlosezonske poraze. Utakmica drugog kola igra se u subotu od 18h u Vršačkoj dvorani Milenijum.

Hokejaši Spartak EV igraju 3. kolo Prvenstva Srbije

Na terenu Parka Sportova u nedelju održaće se 3. kolo prvenstva Srbije u hokeju na travi za sve uzrasne kategorije. Na prvenstvu učestvovaće Spartak EV i Old Boys, Novosadska Elektrovojvodina i HK "Novi Sad",  Zmaj (Pančevo) i Školarac (Beograd) i BASK (Beograd), dok su izostale ekipe Dinama iz Pančeva i Čukaričkog iz Beograda. Mečevi počinju u 10 časova a turnirski dan se završava u 17:30.

Fudbalerke Spartaka u nedelju igraju prvenstvenu utakmicu u Kruševcu (nedelja, 11h)

Nakon odličnog rezultata u prvom meču 1/16 finala Lige šampiona protiv ekipe Volfsburga, za izabranice Borisa Arsića nema odmora. Igračice Spartaka u nedelju igraju meč 7. kola Superlige Srbije za dame u Kruševcu protiv domaće ekipe Napredka. Biće to prilika da trener Spartaka malo promeša karte i odmori standardne igračice pred revanš meč sa Volfsburgom. Plave golubice su obezbedile titulu jesenjeg prvaka, sa maksimalnim brojem bodova iz prvih 6 kola. Utakmica sa Napredkom igra se u nedelju u Kruševcu od 11h.

Nastavljaju se kasačke trke  na Hipodromu (nedelja, 14h)

U nedelju se nastavlja sezona kasačkih trka na subotičkom Hipodromu. Od osam trka izdvajaju se "Šampionat dvogodaca", "Revanš derbi" i tradicionalna trka "Oslobođenje Subotice". Prva kasačka trka startuje u 14 časova.

KASAČKE TRKE POMERENE ZA NAREDNU NEDELJU ZBOG KIŠE

Fudbaleri Tavankuta dočekuju Mladost, Subotica gostuje Tisi (nedelja, 15h)

U 9. kolu Bačke lige u nedelju "Tavankut" dočekuje "Mladost" iz Turije, dok "Subotica" gostuje ekipi "Tise" u Adorjanu. Oba meča se igraju u 15 časova.

Košarkašice Spartaka otvaraju novu sezonu kući protiv Studenta (nedelja, 20h)

U prvom kolu Ženske košarkaške lige Srbije košarkašice Spartaka sa novim timom dočekuju Student iz Niša. Pripreme su započete na vreme i odrađene temeljno, kako bi se igračice što bolje spremile za start sezone. Utakmica se igra u nedelju u Hali sportova od 20 časova.

Fudbaleri Spartaka na pauzi zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2016

Zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za EP u toku je dvonedeljna pauza u takmičenju u Superligi. Spartak naredni meč igra u sredu u Nišu protiv Radničkog.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3593

Povezane vesti

Povezane teme

sport subotica

fudbalski klub spartak

hokej klub spartak

hokejaši spartaka

najava sportskog vikenda

fudbaleri spartaka

sportska nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.