Komentara: 5
Pregleda: 3992
Foto

Završeno SP u karateu, Srbija ostvarila odlične rezultate

12.10.2015. u 13:31h > 14.10.2015. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
U u našem gradu sinoć je završeno 23. Svetsko prvenstvo u Šotokan karateu i 8. Svetski "Kohaj" kup. U konkurenciji 35 država sa više od 2.000 karatista kadetska reprezentacija Srbije osvojila je prvo, seniorska drugo, a juniorska treće mesto.
Završeno SP u karateu, Srbija ostvarila odlične rezultate

Subotica je prethodna 3-4 dana bila domaćin za oko 3.000 gostiju koji su u naš grad došli povodom planetarnog šampionata koji je održan za vikend u Hali sportova. Tokom dva dana takmičenja veliki broj takmičara, njih nešto više od 2.000 nastupilo je u raznim disciplinama kao što su kate i borbe, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U konkurenciji 35 država kadetska reprezentacija Srbije osvojila je prvo, seniorska drugo, a juniorska treće mesto. U seniorskoj reprezentaciji Srbije nastupilo je čak četvoro takmičara iz KK "Enpi".

Završeno SP u karateu, Srbija ostvarila odlične rezultate

Na Svetskom prvenstvu prisustvovali su klubovi i takmičari sa skoro svih kontinenata, iz država kao što su Indija, Nepala Japana, Alžira, Maroka, Azerbejdžana, Rumunija, Velika Britanija, Italija kao i reprezentacija Rusije koja je pred subotičkom publikom nastupila u najjačem sastavu.

Takmičenja su počela u subotu kada su nastupile mlađe kategorije u oba pola, pretežno u katama. Glavna i najzanimljivija dešavanja održana su u nedelju kada će se u katama i borbama nadmetati seniori i seniorke.

Svetsko prvenstvo otvoreno je sredinom prvog dana takmičane, a među onima koji su imali čast da pozdrave prisutne u ime organizacije je bio i Bogdan Laban, predsednik Organizacionog odbora ovog takmičenja.

Završeno SP u karateu, Srbija ostvarila odlične rezultate

- "Potrudili smo se da organizujemo šampionat na vrhunskom nivou i sigurni smo da će tako i proteći.  U ime grada Subotice, u ime države Srbije poželeo bih vam da sa što više medalja, lepih utisaka iz našeg grada, iz naše države Srbije, odete u vaše zemlje i prenesete poruku mira, poruku prijateljstva i saradnje u daljim sportskim takmičenjima" – rekao je Laban u pozdravnom govoru na svečanom otvaranju

Organizacija planetarnog takmičenja veliko je priznanje Šotokan karate savezu Srbije do koje nije bilo lako doći pa ni sačuvati je. O tome je više govorio Milorad Ćopić, predsednik Šotokan karate saveza Srbije, ujedno i predsednik Karate kluba "Enpi" iz Subotice.

Završeno SP u karateu, Srbija ostvarila odlične rezultate

- "Upravo kada je bio rok za prijavu reprezentacija i rezervacija smeštaja usledila je emigrantska kriza na granici sa Mađarskom a te ružne slike obišle su svet sa blokadom granice, tenkovima i haosom. Zbog toga su mnoge države odlučile da ne dođu u Srbiju. Da nije bilo te krize bilo bi preko 60 država na Svetskom šampionatu" - izjavio je Ćopić.

Završeno SP u karateu, Srbija ostvarila odlične rezultate

Na otvaranju prisutne je zabavljao i dečiji hor "Iskončići" koji je izveo nekoliko muzičkih numera koje su oduševile prisutne.

Osvajači medalja iz KK "Enpi" u borbama:

- Zlato: Milorad  Mijić - senior, ekipa kadeta (Dimitrije Anđelović ,  Stevan Cvetićanin)
- Srebro: Milan Poledica - senior, Đorđe Vuković – senior, Simona Ivković – juniorka, Dimitrije Anđelović – kadet, Dario Cipo – nada, ekipa seniora (Milorad Mijić , Milan Poledica, Đorđe Vuković, Kemal Rabti),
- Bronza: Bjanka Stojanović – kadetkinja, Una Šujić – kadetkinja, ekipa kadetkinja (Simona Ivković), ekipa juniora (Dragoslav Jovičić)

Osvajači medalja na Svetskom Kohai kupu:  Stefan Ćeran – kate pioniri (zlato) i srebrni Nikola Uzelac – kate pioniri, Petrik Miron Popović – borbe kadeti.

Važno je istaći da su i reprezentativke Srbije u svim kategorijama zabeležile uspehe i osvajale vredna odličja čime uspeh srpskog karatea još više dobija na značaju, ali i nagoveštava svetlu budućnost našeg nacionalnog tima u perspektivi.

Veliki broj zvaničnika Svetske šotokan federacije, ocenlio je organizaciju najvišom ocenom istaknuvši pritom sjajan kvalitet prikazanih borbi, kao i odlično gostoprimstvo u Subotici. Po završetka turnira organizator je pripremio oproštajnu žurku koja je sinoć održana u Gentlmen's klubu.

Izvor: Subotica.com
Svetsko prvenstvo u karateu Svetsko prvenstvo u karateu Svetsko prvenstvo u karateu Svetsko prvenstvo u karateu Svetsko prvenstvo u karateu Svetsko prvenstvo u karateu Svetsko prvenstvo u karateu Svetsko prvenstvo u karateu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3992

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

karate

šotokan karate

svetsko prvenstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.