Komentara: 4
Pregleda: 1606

Svetosavska nedelja od 21. do 26. januara

18.01.2021. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", Svetosavska nedelja održaće se od 21. do 26. januara, a na programu će ovoga puta biti izložba slika, predstavljanje knjige, književno veče, duhovna tribina i svećenja kolača i žita uoči Savindana.
Svetosavska nedelja od 21. do 26. januara
Foto: Arhiva, 2015

Svetosavska nedelja je kulturno-duhovna manifestacija koju organizuje Srpski kulturni centar "Sveti Sava" već 29 godina. Za razliku od prethodnih godina, kada je manifestacija trajala sedam dana, ovogodišnji program će po strukturi i obimu biti prilagođen trenutnim epidemiološkim uslovima koji su propisani za održavanje kulturnih događaja.

Tako će svi programi počinjati u 18 časova, izuzev osvećenja kolača i žita uoči Savindana, koje će početi u 19 časova. U svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića biće 30 mesta za sedenje, te organizatori pozivaju zainteresovane sugrađane da potvrde svoj dolazak na broj telefona 024/601-833 svakim radnim radom od 8 do 14 časova.

Manifestaciju će u četvrtak, 21. januara, otvoriti izložba slika pod nazivom "Kodovi Danila Vuksanovića" istoimenog autora. Ovu izložbu psetioci će moći da pogledaju do kraja marta, svakim radnim danom od 10 do 14 časova.

Narednog dana, 22. januara, biće predstavljen časopis "Luča", o kojem će govoriti članovi uredništva, Mile Tasić, David Kecman Dako i dr Stojan Berber.

U subotu, 23. januara, na programu je književno veče, na kojem će biti predstavljena knjiga "Zaveštanje Svetog Save" autora Luke Mičete.

Duhovna tribina pod nazivom "Srpski kulturni i ekonomski obrazac u Karlovačkoj mitropoliji" biće na programu u ponedeljak, 25. januara, a gost večeri biće Miroslav Ilić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Manifestaciju će u utorak, 26. januara, zatvoriti osvećenje kolača i žita uoči Savindana.

Kako njavaljuju organizatori, zainteresovani sugrađani će sve programe moći da pogledaju i na Jutjub kanalu Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", u danima u kojima su zazakazani, ali od 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1606
Povezane teme

skc sveti sava

Sveti Sava

zadužbina dušana radića

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.