• Pregleda: 7568

Svečano uručene pohvalnice uspešnim đacima

Učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva, druga i treća mesta na republičkim takmičenjima, danas su svečano uručene pohvalnice i pokloni, u Velikoj većnici Gradske kuće.
Svečano uručene pohvalnice uspešnim đacima

Ove godine je više od 120 đaka osnovnih i srednjih škola iz našeg grada postiglo uspeh na republičkim takmičenjima, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, kaže da je reč o 39 osnovaca i 87 srednjoškolaca, koji su osvojili gotovo podjednako nagrada kako iz prirodnih, tako i iz društvenih nauka i oblasti sporta.

- Ponosni smo na decu koja svojim uspehom, na pravi način, reprezentuju sebe, svoju porodicu, školu i grad, te je ovo idealna prilika da im se zahvalimo ispred grada Subotice i uručimo im pohvalnicu i skroman poklon u vidu knjige. Zahvaljujemo im se na trudu koji su uložili i nadamo se da će i naredne godine nastaviti istim tempom - rekla je Stevanović i dodala da joj je drago što je svake godine sve više đaka koji zaslužuju pohvalnicu.

Učenica drugog razreda prirodno-matematičkog smera Gimnazije "Svetozar Marković", Minja Vuković, osvojila je drugu nagradu na republičkom takmičenju iz fizike. Kaže da joj je ljubav prema fizici i prirodnim naukama preneo brat.

- Volim da se takmičim, te mi takmičenje ne predstavlja nikakvu teškoću, niti mi je stresno. Sve to doživljavam kao zabavu i igru, i ako izgubim, izgubila sam, ako pobedim, pobedila sam, i prosto nastavljam dalje. Veoma mi znači ova pohvalnica, jer je lepo da grad vidi decu koja su talentovana i uspešna, i da nas motiviše - rekla je Vuković, koja se ove godine takmičila još iz matematike, hemije i srpskog jezika i književnosti.

Matija Evetović, učenik četvrtog razreda OŠ "Jovan Mikić", osvojio je prvu nagradu svirajući trombon na republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola. 

- Sviram trombon, jer me je inspirisao jedan moj drugar, koji ide u srednju školu. Taj instrument mi se sviđa zato što je jako veliki i volim da ga sviram. Ova pohvalnica mi mnogo znači jer volim da predstavljam svoj grad na takmičenjima - rekao je Matija Evetović. 

Ovo je treća godina za redom, kako se uspešnim učenicima osnovnih i srednjih škola dodeljuju pohvalnice grada Subotice za osvojena prva, druga ili treća mesta na republičkim takmičenjima, koja su održana po kalendaru Ministarstva prosvete.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Nikson Odgovori
Čestitke svim mladim i uspešnim đacima! Samo mi se pamet pomeri kada vidim ko nam je član Gradskog veća za obrazovanje. Budućnosti bez!
C Odgovori
Ala smo se pretrgli, knjige za 100 din kao poklon. Samo su njih cekali.
MR Odgovori
Nataša A. deli pohvalnice uspešnim đacima... ??? Hehehe
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.