• Pregleda: 6075

Svečano otvoren pomoćni teren sa veštačkom travom na Gradskom stadionu

U Srbiji će naredne dve godine biti izgrađeno oko 30 savremenih fudbalskih terena sa veštačkom travom. Prvi takav teren danas je otvoren u Subotici. Svečanom otvaranju novog terena prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Fudbalskog saveza Srbije i ministar omladine i sporta.
Svečano otvoren pomoćni teren sa veštačkom travom na Gradskom stadionu

Jedan od najvećih problema srpskog fudbala je infrastruktura, a u posebno lošem stanju nalaze se pomoćni tereni koje ekipe koriste u trenažnom procesu.

Kako bi popravio takvu sliku Fudbalski savez Srbije (FSS) je pokrenuo akciju u okviru koje će samo ove godine u 12 gradova biti postavljeni moderni tereni sa veštačkom travom.

Pripremni radovi, sređivanje podloge i postavljanje trave za jedan teren iznosi oko 250 hiljada evra.

"Osim tih 12 terena ministarstvo sporta planira finansiranje još desetak terena, a mi smo u situaciji da iz dodatnih sredstava UEFE dođemo do nabavke i plaćanja dodatnih 8 terena. To znači da će ove i naredne godine u Srbiji biti postavljeno 30 terena sa veštačkom travom", ističe Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

Postavljanje veštačke podloge

Obnavljanje sportske infrastrukture jedan je od prioriteta u Strategiji razvoja sporta u Srbiji. Kako je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao tu posebno mesto zauzima fudbal sa preko 2400 klubova, a izgradnja terena sa veštačkom travom predstavlja pravi primer saradnje između UEFE, FSS i nadležnog ministarstva.

"Loša infrastruktura nije problem samo srpskog fudbala već sporta uopšte. Vlada u proteklih godinu i po dana pokušava da nametne racionalizaciju po svim osnovama pa smo tako sportske terene gradili multisektorskim angažovanjem. To znači da se u posao uključuje više faktora i institucija i da pokušavamo da zajedničkim snagama dođemo do najboljih rešenja za srpski sport", objašnjava Udovičić.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je da se kroz budžetska davanja ove godine izdvajaju ozbiljna sredstva, a da se sve to može primetiti i na samom stadionu na kojem je danas svečano otvoren pomoćni teren sa veštačkom travom.

- "Grad Subotica izdvaja ozbiljna sredstva za rešavanje problema na Gradskom stadionu, koji je preuzet u veoma lošem stanju, a koje je JKP "Stadion" postepeno rešavao što se i danas vidi ovde. Ove godine samo za reflektore izdvajamo 25 miliona dinara i još 5 miliona za saniranje objekata na ovom stadionu, očekujemo da ćemo dobiti i neka sredstva iz Pokrajinskog budžeta." - izjavio je Maglai.

Teren sa veštačkom travom na Gradskom stadionu u Subotici ima sertifikat FIFA i garanciju od osam godina. Isti će koristiti sve selekcije muškog i ženskog fudbalskog kluba Spartak, kojima će omogućiti obavljanje trenažnih procesa bez obzira na vremenske prilike, a naročito u zimskim mesecima.

Izvor: RTV

povezane teme

5
Nikola Odgovori
Ajmo smesak i slikanje ,znaci poceo kao onaj malo vislji gore,svaki dan da je na tv i slikanju,uzas .
Atleticar Odgovori
Ovo čudo sa veštačkom travom je izgrađeno na terenu sa šljakom gde su trenirali i ovako malobrojni atleticari.Ovaj teren sa veštačkom travom je veoma pozitivna stvar za sport uopšte,ali ako ubijemo 2-3 čoveka da bi spasili 1000 ljudi,kuda to vodi.Taj teren sa šljakom je bio u lošem stanju i nije se adekvatno održavao,ali to je jedino mesto gde se mogu izvoditi određeni atletski treninzi.
tetka Odgovori
Ne razumem se baš mnogo u sport ali kako su nam /NE/USPEŠNI fudbaleri mogao se ovaj novac uložiti i u neku drugu -uspešniju sportsku granu ili za popularizaciju sporta među decom pretškolskog i školskog uzrasta.
?????????? Odgovori
A tribine valjda nije pojela cica /maca ??
Komsija Odgovori
Pa za ovako ozbiljan , znacajan i nadasve preko potreban potez (u svemu ostalom je blagostanje) ,koji ocigledno nedostaje ovom gradu ,ZALOSNO JE sto cinu otvaranja nije prisustvovao predsednik drzave sa kompletnom vladom i barem diplomatski kor .Nadam se da je narod Suboticki uvideo ,koliki je krv i znoj nas gradonacelnik sa nadasve poznatim (narocito po postenju )g. T Karadzicem. Zahvalni smo vam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.