Komentara: 6
Pregleda: 8303
Foto

Svečano obeležen Dan gimnazije "Svetozar Marković"

03.10.2018. u 19:02h
Izvor: Subotica.com
Prigodnim programom, đaci i profesori Gimnazije "Svetozar Marković" obeležili su Dan škole. Svečanosti su, pored predstavnika gradske uprave, prisustvovali i profesori Valjevske gimnazije, sa kojom subotička Gimnazija sarađuje pune tri decenije.
Svečano obeležen Dan gimnazije "Svetozar Marković"

Gimnazija u Subotici postoji od 1795. godine, u jednom periodu škola je nosila naziv “Moše Pijade”, od 3. oktobra 1990. godine, na zahtev profesora, nosi ime publiciste, pisca i političara, Svetozara Markovića. Školu trenutno  pohađa  862 učenika, koji su raspoređeni u 36 odeljenja na četiri smera- društveno-jezičkom, prirodno-matematičkom, opštem i od ove godine, IT smeru.

- Škola funkcioniše na tri nastavna jezika i trudimo se da svim učenicima pružimo maksimum našeg profesionalnog znanja. U školi trenutno imamo 100 profesora, od kojih su neki zaposleni na 20  ili samo 10 odsto radnog vremena. Nekada je Gimnazija  imala 1200 učenika, а sada je iz godine u godinu sve manje dece, ali nam to ne smeta da i dalje držimo visok nivo profesionalizma, kada je u pitanju profesorski kadar. Ponosan sam na svoje učenike, jer su mnogi od njih tokom prošle godine osvojili pregršt nagrada na republičkom takmičenju - rekao je Veselin Jevtić, direktor Gimnazije ,,Svetozar Marković“.

Svečano obeležen Dan gimnazije "Svetozar Marković"

Da Gimnazija đacima pruža dobro opšte obrazovanje i da je najbolja osnova za upis bilo kojeg fakulteta potvrdili su i đaci ove škole, koji kažu da, kada bi ponovo upisivali srednju školu, Gimnazija bi uvek  bila njihov izbor. 

- Gimnazija je ispunila sva moja očekivanja i nadmašila ih, jer nisam očekivala da ću ovoliko znanja steći i ovoliko ljudi upoznati i srećna sam što sam upisala Gimnaziju i savetujem i drugim učenicima da upišu ovu školu - rekla je učenica Minja Vuković.

Jako sam zadovoljna izborom škole, Gimnazija mi je pružila veliko opšte znanje a obrazovanje koje sam stekla pomoglo mi je da donesem odluku na kom fakultetu ću nastaviti školovanje - rekla je učenica Anja Grbić.

Svečano obeležen Dan gimnazije "Svetozar Marković"

Svečani program povodom Dana škole, sa baletskim, muzičkim tačkama i dramskim izvedbama, učenici su pripremili uz podršku tri profesorke,  Milene Radović, Elizabete Bakoš i Borjane Gavrilov Bolić.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković" Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković" Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković" Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković" Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković" Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković" Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković" Obeležavanje dana Gimnazije "Svetozar Marković"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8303
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.